Problem with simulator (sound)

Discussion in 'iOS Programming' started by Soulstorm, Apr 4, 2009.

  1. macrumors 68000

    Soulstorm

    Joined:
    Feb 1, 2005
    #1
    I am using the simulator to make an application that uses sound. For sound, I am using SoundEngine.h from the CrashLanding.app. The problem is that although the actual iPhone device runs the program correctly, the simulator crashes with the following error:

    Code:
    2009-04-04 16:19:10.935 SoulApp 0.71[476:20b] Error loading /Library/QuickTime/DivX Decoder.component/Contents/MacOS/DivX Decoder:  dlopen(/Library/QuickTime/DivX Decoder.component/Contents/MacOS/DivX Decoder, 262): Symbol not found: _SCDynamicStoreCopyConsoleUser
      Referenced from: /System/Library/Frameworks/ApplicationServices.framework/Versions/A/Frameworks/LangAnalysis.framework/Versions/A/LangAnalysis
      Expected in: /Developer/Platforms/iPhoneSimulator.platform/Developer/SDKs/iPhoneSimulator2.2.1.sdk/System/Library/Frameworks/SystemConfiguration.framework/Versions/A/SystemConfiguration
    
    The code I use is this:
    Code:
    SoundEngine_Initialize(44100);
    SoundEngine_SetListenerPosition(0.0, 0.0, 1.0);
    SoundEngine_LoadBackgroundMusicTrack([[[NSBundle mainBundle]pathForResource:@"hopeless" ofType:@"wav"]UTF8String], NO, YES);
    SoundEngine_StartBackgroundMusic();
    What could be the reason for the simulator crashing but not the actual device?
     
  2. macrumors newbie

    Joined:
    Apr 2, 2009
    #2
    The simulator is crashing because it is finding unexpected codecs in your quicktime folder. To fix this problem, simply navigate to,

    Your HardDrive >> Library >> Quicktime

    and remove all the codecs that it is complaining about. In this case it appears to be unhappy with

    DivX Decoder.component
     

Share This Page