Question on moving time capsule data to MBA

Discussion in 'MacBook Air' started by jgunn, Nov 29, 2010.

  1. macrumors regular

    Joined:
    Apr 7, 2008
    #1
    I'm getting a new 13" MBA, upgrading from a 2006 macbook. I have it all backed up to time capsule. Can I just connect the MBA to my time capsule and restore the macbook image? Is it that simple.
     
  2. macrumors newbie

    Joined:
    Dec 12, 2008
    #2
    I hope so...

    I just turned on my new 13" MBA Ultimate and it asked me if I wanted to pull my settings over from Time Machine on my AirPort Extreme (a backup from a Late 2006 MacBook). I should now in 3 hours and 20 minutes if all went well.

    Good luck!
     
  3. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 7, 2008
    #3
    Just settings or the whole dice? data, applications etc. Let me know how it goes
     
  4. macrumors 68040

    Joined:
    Aug 9, 2009
    Location:
    Portland, OR
    #4
    When you start your new MBA, you will see an option to restore from a Time Machine backup. Follow the directions.

    It does not replace your OS... but you can move all programs, user accounts, user data, and user settings. It works very well.

    /Jim
     
  5. macrumors 68000

    gwsat

    Joined:
    Apr 12, 2008
    Location:
    Tulsa
    #5
    I did exactly what the OP is asking about. I used Migration Assistant to migrate the Time Machine backup of my 2007 MBP to my new MBA from a Time Capsule. I simply made an Ethernet connection between the MBA and the Time Capsule, started Migration Assistant and went to bed. The next morning everything that had been on the MBP was on the MBA.

    As other posters have noted, migrating a backup over Ethernet takes several hours but it certainly isn't very hard to do.
     
  6. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 7, 2008
    #6
    Great, thanks for the help
     
  7. macrumors member

    Joined:
    Feb 10, 2008
    Location:
    Oklahoma
    #7
    I did a full migration from my old Air to the new one using an ethernet connection and it worked great. Took about three hours. All programs and files worked without problems.

    In the past I copied files and reinstalled programs and that took a long time. I definitely suggest copy from Time Machine.
     

Share This Page