Quicktime is a nightmare in windows!!

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by al3000, Oct 12, 2005.

  1. al3000 macrumors 6502

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    England
    #1
    I was wondering if someone could help me. When I watch things in quicktime (using windows), the sound regularly stops, and then I cannot get it back. Also sometimes the image on the screen just gets stuck, and I have to mess with some settings to get things working. It annoys the hell out of me, I can never just sit back, press play and watch, there are always problems.

    Do any other windows users experience this?
     
  2. plinden macrumors 68040

    plinden

    Joined:
    Apr 8, 2004
    #2
    Get a Mac.

    Oh, sorry, that doesn't help you.
    I don't have any problems with QT on my laptop. What processes are you running at the same time? Does the Task Manager show any oddness when this happens (e.g. CPU going to 100%)? Do you have enough RAM?
     
  3. MisterMe macrumors G4

    MisterMe

    Joined:
    Jul 17, 2002
    Location:
    USA
    #3
    Does this happen in all AV files? If not, which formats cause the problem?
     
  4. Josh macrumors 68000

    Josh

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Location:
    State College, PA
    #4
    I've noticed this same issue on my pc @ work when trying to watch today's webcast.

    It would sometimes pause and lose sound, and the only way to get it back was to start it over again from the start. I watched about 40 min of it, and then it lost sound. Wasn't about to watch that 40 min again just to get sound back :(

    I was using a T1 connection, so speed should not have been a problem, not a 2.8 ghz machine with 512mb of ram.

    I even selected a lower broadband speed in QT's prefs and set it to long delay so it would dl more info before streaming, and still had the problem.
     
  5. GFLPraxis macrumors 604

    GFLPraxis

    Joined:
    Mar 17, 2004
    #5
    You should try Windows Media Player for Mac sometime.

    At least QuickTime for Windows runs on a 450 MHz P3. Windows Media Player can't run worth beans on a 500 MHz G3.

    Nope...strange.

    EDIT: Wait. I have experienced that on STREAMING video. Never on normal video files.
     
  6. al3000 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Aug 16, 2005
    Location:
    England
    #6
    Exactly the same with me, I have no problems when QT is embedded in a browser and it pre-loads first..but watching the webcast and all streaming I have real problems with.

    CPU is fine, doesn't seem to be running at 100% either. :confused:
     
  7. illegalprelude macrumors 68000

    illegalprelude

    Joined:
    Mar 10, 2005
    Location:
    Los Angeles, California
    #7
    yea, i was having the same problem on my Vaio yesturday when trying to steam the event, not sure what the problem was. I use quicktime all the time on my 2 pc's and never have problems but yesturday, i was having that problem also. I think it was from their side.
     

Share This Page