Random issue with AI CS3..any thoughts?

Discussion in 'Design and Graphics' started by Wee Beastie, Feb 7, 2008.

  1. macrumors regular

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Location:
    In the snow with Rosebud
    #1
    I've been noticing a weird behavior in AI CS3. Say I open a new doc and specify the dimensions 500px by 500px and select the appropriate resolution for the project, my doc will open with crop area defined instead of an artboard. When I take a peek at the document setup it always reads 14400 x 14400 px even if the dimensions I define are not square. Basically each time I open a document I have to go back and fix the dimensions, etc. in the document setup window.

    Anyone else noticing this? I did a quick search of the forum and didn't see any related posts. Thoughts, suggestions, harsh criticisms? Thanks!

    wee
     
  2. macrumors 6502a

    JasonElise1983

    Joined:
    Jun 2, 2003
    Location:
    Between a rock and a midget
    #2
    do you have your document settings set to "web" when you create a new document? I don't know why, but that is how their web setting works in CS3. I always set it to print, then change it to RGB if i'm doing web work. IT's easier that way.

    -JE
     
  3. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Location:
    In the snow with Rosebud
    #3
    Thanks. I'm mostly just checking to see if others are experiencing the same thing. This must be a bug. It's not hard to go back and set up the document again--just a bit annoying--I think I'll live.;) Well thanks again!
     
  4. macrumors 6502a

    JasonElise1983

    Joined:
    Jun 2, 2003
    Location:
    Between a rock and a midget
    #4
    actually, i don't think it's a bug. I think it's on purpose. The TV & Video Profile does it too, but with a lot of video specific guides. I think i read somewhere why they did these this way, but i just can't think of where.

    -JE
     
  5. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Location:
    In the snow with Rosebud
    #5
    I would be very curious to hear why this behavior is advantageous. When I create a new document I would like it to appear according to my specifications. Maybe it's me but it seems a bit counterintuitive to have AI automatically change it. If I wanted it to be 14400 x 14400 px I would specify it.

    :eek:WHY???!!!

    dramatic, I know
     

Share This Page