Re-Boot Issue

Discussion in 'Mac mini' started by davids8477, Apr 27, 2012.

  1. macrumors 6502

    Joined:
    Jan 4, 2008
    #1
    I have a Mac Mini Server running the latest OSX - not the server edition.
    I use it as a headless web server and also to server my media to the rest of the home.
    It runs great and is on 24/7.
    On the occasions when I need to reboot it - updates etc. - I access it via Remote desktop and give it the command to reboot.

    It will start the shut down and then either during the shutdown or the reboot phase it will hang - I don't know which as it headless and the remote desktop has already stopped running.

    I have to physically turn the power off and then on and it reboots perfectly.

    Not a great inconvenience, but I'd like any advice to correct this issue.

    Thanks
     
  2. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
  3. thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 4, 2008
    #3
    Lion 10.7.3

    I'll look at the console when the issue occurs.

    Thanks
     
  4. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
    #4
    Since Console logs all activities, you can use Console to look at past events, if you still know the time when it happened last.
     
  5. thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 4, 2008
    #5
    Thanks, but its been sometime since I rebooted - no sure how long. I'll try to create the issue with a reboot today.
     
  6. thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 4, 2008
    #6
    Ok I just installed the latest update and once again theMINI refused to reboot.
    I copied the parts of the log right at that moment and here they are.

    5/11/12 1:50:29.035 PM installd: PackageKit: ----- End install -----
    5/11/12 1:50:30.168 PM com.apple.launchd: (com.iospirit.candelair.sync) Throttling respawn: Will start in 9 seconds
    5/11/12 1:50:32.551 PM efilogin-helper: 3891612: (connectAndCheck) Untrusted apps are not allowed to connect to or launch Window Server before login.
    5/11/12 1:50:32.656 PM com.apple.efilogin-helper: ImageIO: <ERROR> CGImageDestinationAddImage image parameter is nil
    5/11/12 1:50:32.656 PM com.apple.efilogin-helper: ImageIO: <ERROR> CGImageDestinationFinalize image destination does not have enough images
    5/11/12 1:50:35.309 PM reboot: rebooted by davids84777

    Any help appreciated
     

Share This Page