Record with internal iSight?

Discussion in 'Mac Pro' started by Josias, May 26, 2006.

  1. Josias macrumors 68000

    Josias

    Joined:
    Mar 10, 2006
    #1
    Is it possible to record video with the internal iSight in the MacBook through iChat or another program?
     
  2. Josias thread starter macrumors 68000

    Josias

    Joined:
    Mar 10, 2006
  3. iGary Guest

    iGary

    Joined:
    May 26, 2004
    Location:
    Randy's House
    #4
    See the little movie camera to the left of the scissors?

    Disco. ;)
     
  4. jsw Moderator emeritus

    jsw

    Joined:
    Mar 16, 2004
    Location:
    Andover, MA
    #5
    Yeah, just slide the little switch over to the camera icon - and you can do time-lapse as well.

    QT Pro also allows you to record (but costs US$30 to upgrade to it). I find it to be a 'lighter' app to use, as it starts up quick and uses less RAM.
     

    Attached Files:

  5. elhammond macrumors newbie

    elhammond

    Joined:
    May 26, 2006
    Location:
    Pittsburgh, PA
    #6
    OK, I get the video but there is no audio. Doesn't the internal mic record me talking?
     
  6. interlaced macrumors 6502a

    interlaced

    Joined:
    Nov 16, 2005
    #7
    You can also use Quicktime. I believe all the new MBs and MBPs come with Quicktime Pro
     
  7. robbieduncan Moderator emeritus

    robbieduncan

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    London
    #8
    Fraid not. You still need to pay for it.
     
  8. Savage Henry macrumors 65816

    Savage Henry

    Joined:
    Feb 20, 2004
    Location:
    in a one horse, two house, three pub town.
    #9
    I wouldn't be so sure there.





    [edit: Nuts ... trying to find the link delayed my post and made me look like a right hambone:rolleyes:]
     
  9. Josias thread starter macrumors 68000

    Josias

    Joined:
    Mar 10, 2006
    #10
    I never use QT anyway. It s*cks to the max in all aspects compared to VLC.:cool:
     
  10. jsw Moderator emeritus

    jsw

    Joined:
    Mar 16, 2004
    Location:
    Andover, MA
    #11
    Then you, my friend, do not know the joy that is QT. Like playing movies with ASCII. Good stuff.

    Edit: Seriously, try it. Download the linked file, copy ASCIIMoviePlayer to a folder containing one or more QT movies (say 'your_movie.mov' is one of them), then open Terminal, go to that folder, and type:
    Code:
    ./ASCIIMoviePlayer your_movie.mov
    Just make sure your Terminal window is big enough to show it all.

    VLC has nothing on QT.
     
  11. iGary Guest

    iGary

    Joined:
    May 26, 2004
    Location:
    Randy's House
    #12
    *gasp* :eek:

    VLC? :rolleyes:
     
  12. Josias thread starter macrumors 68000

    Josias

    Joined:
    Mar 10, 2006
    #13
    Yes, VLC!:mad:
     
  13. iGary Guest

    iGary

    Joined:
    May 26, 2004
    Location:
    Randy's House
    #14
    I'll leave it to you, then. ;)
     
  14. jsw Moderator emeritus

    jsw

    Joined:
    Mar 16, 2004
    Location:
    Andover, MA
    #15
    Get back to me when it can play movies in ASCII. :cool:
     
  15. Josias thread starter macrumors 68000

    Josias

    Joined:
    Mar 10, 2006
    #16
    Bah! You can't even go fullscreen without QT Pro.:mad:
     
  16. jsw Moderator emeritus

    jsw

    Joined:
    Mar 16, 2004
    Location:
    Andover, MA
    #17
    Not true.
     
  17. interlaced macrumors 6502a

    interlaced

    Joined:
    Nov 16, 2005
    #18
    Oh. Whoops. Maybe not QT Pro, but you can do a movie recording. Sorry!
     
  18. howesey macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 3, 2005
  19. Josias thread starter macrumors 68000

    Josias

    Joined:
    Mar 10, 2006
    #20
    Could this be one of the things that is happening when people just get a green screen opening PhotoBooth? I've heard of this before but...:confused:

    Are you sure you have an iSight? :D
     

Share This Page