Reformatting iPod

Discussion in 'iPod' started by tikibangout, Aug 13, 2005.

  1. tikibangout
    Expand Collapse
    macrumors regular

    tikibangout

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Location:
    Philadelphia, PA
    #1
    Hi, I have the newest iPod 20GB color display. At first it was formatted to windows, but now I only use my iBook. How do I reformat it to Mac OS X?
     
  2. Capt Underpants
    Expand Collapse
    macrumors 68030

    Capt Underpants

    Joined:
    Jul 23, 2003
    Location:
    Austin, Texas
    #2
    Plug it in. There should be a message that pops up asking if you want to reformat it for use on a mac.

    NOTE: A windows formatted iPod will work on a mac, though.
     
  3. tikibangout
    Expand Collapse
    thread starter macrumors regular

    tikibangout

    Joined:
    Jul 20, 2005
    Location:
    Philadelphia, PA
    #3
    I tried plugging it in. It shows up on the desktop, but no message.

    I had problems though when I did have it connected. Such as all my songs getting erased.
     
  4. Capt Underpants
    Expand Collapse
    macrumors 68030

    Capt Underpants

    Joined:
    Jul 23, 2003
    Location:
    Austin, Texas
    #4
    Well if the songs you have on the iPod aren't in your iTunes library, they will get erased. The iPod only keeps what that particular iTunes library has.
     
  5. the_freddinator
    Expand Collapse
    macrumors regular

    Joined:
    Aug 13, 2005
    Location:
    SE PA
  6. Capt Underpants
    Expand Collapse
    macrumors 68030

    Capt Underpants

    Joined:
    Jul 23, 2003
    Location:
    Austin, Texas
    #6
    Which is in Appilcations -> Utilities -> iPod Software Updater

    Well that's if you already have the update. If you don't have the update, check Software Update.
     

Share This Page