Reset PRAM ?

Discussion in 'OS X' started by fab5freddy, Feb 9, 2008.

  1. macrumors 65816

    fab5freddy

    Joined:
    Jan 21, 2007
    Location:
    Heaven or Hell
    #1
    Can anyone tell me what resetting the PRAM ( parameter RAM )
    on your Mac does ?

    and how do you do it by the way ?

    thanks!
     
  2. macrumors G5

    Consultant

    Joined:
    Jun 27, 2007
  3. Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
  4. macrumors 68040

    Neil321

    Joined:
    Nov 6, 2007
    Location:
    Britain, Avatar Created By Bartelby
    #4
    Or read the stickies posted at the top of the the page when you clicked on OS X
    from the main forum page
     
  5. thread starter macrumors 65816

    fab5freddy

    Joined:
    Jan 21, 2007
    Location:
    Heaven or Hell
    #5
    Is it a good thing to do ? to reset your PRAM ?

    will it make the computer snappier ?
     
  6. Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #6
    It's more of a troubleshooting technique. It won't make your machine snappier and shouldn't really be done unless necessary. :)
     

Share This Page