Right speaker on PBg4 not working!!!

Discussion in 'PowerPC Macs' started by latisha1903, Jan 15, 2006.

  1. macrumors member

    latisha1903

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Location:
    houston
    #1
    I was playing some songs in itunes today and the right speaker I don't think i'm getting any song. i don't feel any vibrations on that side!!! i couldnt hear the background in one of my songs from itunes. this pbg4 won't be a year old till april of this year. what's up with that??!

    anyone else had this problem. I'm new to mac...and this is very upsetting. considering that my pbg4 doesnt' get out much and i don't even really use the speakers really..

    what next the keyboard? ugh
     
  2. macrumors 65816

    faintember

    Joined:
    Jun 6, 2005
    Location:
    the ruins of the Cherokee nation
    #2
    Go to System Preferences>Sound>Output and make sure the Balance slider is in the middle. My PB used to do that occasionally, as it has with other peoples PB's.
     
  3. macrumors 68040

    California

    Joined:
    Aug 21, 2004
    #3
    Your speaker probably is not out. Search this site -- I think it is a setting that you have to change.
     
  4. macrumors 6502a

    rosalindavenue

    Joined:
    Dec 13, 2003
    Location:
    Virginia, USA
    #4
    My ibook did that too-- there is a bug in 10.4 that occasionally sets the speaker balance all the way to the left. Go to system preferences-- sound-- output and put the balance slider back to the center.
     
  5. thread starter macrumors member

    latisha1903

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Location:
    houston
    #5

    thank God! how the heck did it do that....i was perplexed. but thanks for informing me...that was the problem i was just looking dumbfounded. so glad to have these forums.

    thanks
     
  6. macrumors 65816

    faintember

    Joined:
    Jun 6, 2005
    Location:
    the ruins of the Cherokee nation
    #6
    like rosalindaavenue said, it is a bug in 10.4 (although i have had it happen with 10.2 as well). In my experience it always seems to be linked with either force quitting and audio application or having to do a hard restart. Either way, i havent had this problem since 10.4.2, so if you havent done your system updates, now might be a good time.

    Glad to have helped!
     
  7. macrumors 65816

    Tymmz

    Joined:
    Jan 6, 2005
    #7
    Hehe, had the same problem. I was so shocked! I still don't know how I did set the balance wrong!
     
  8. thread starter macrumors member

    latisha1903

    Joined:
    Jul 28, 2005
    Location:
    houston
    #8
    i updated the day the keynote was made

    i'm on 10.4.4...so i dunno
     
  9. macrumors 65816

    faintember

    Joined:
    Jun 6, 2005
    Location:
    the ruins of the Cherokee nation
    #9
    humm, i guess it still happens. I thought that the updates were what fixed it for me. Maybe it is because i use an external audio device most of the time?
     
  10. macrumors 65816

    CoMpX

    Joined:
    Jun 29, 2005
    Location:
    New Jersey
    #10
    I had that problem with my iBook in 10.4.2 and 10.4.3, I can't say if there is a pattern to exactly when the balance becomes off. I have just recently upgraded to OS 10.4.4 so we'll see if the problem still occurs.
     

Share This Page