Safari problem - page loading hanging

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by jbrown, Nov 26, 2012.

  1. macrumors 6502a

    jbrown

    Joined:
    Jul 7, 2002
    Location:
    London
    #1
    Hi All

    More often than not...when I try to load a page in Safari, it will start to load and the blue progress bar will get about 1/4 along, and then it seems to hang.

    If I press reload..it then seems to load normally.

    ANy ideas?

    cheers:)
     
  2. macrumors 68040

    MonkeySee....

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Location:
    UK
    #2
    Have you any extensions installed? Try getting rid and starting again.
     
  3. thread starter macrumors 6502a

    jbrown

    Joined:
    Jul 7, 2002
    Location:
    London
  4. macrumors 68040

    MonkeySee....

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Location:
    UK
    #4
    ok, try changing your DNS servers....

    208.67.222.222
    208.67.220.220

    If that doesn't work, I'm out :D
     
  5. thread starter macrumors 6502a

    jbrown

    Joined:
    Jul 7, 2002
    Location:
    London
    #5
    Could you explain more pls.

    Whats a DNS server?

    How do you change it?

    TA
     
  6. macrumors P6

    Weaselboy

    Joined:
    Jan 23, 2005
    #6
    DNS is for Domain Name System. When you punch in yahoo.com a DNS server tells your computer to go to specific Internet IP address like 76.85.237.76 to find that site.

    This will walk you through how to change the DNS servers used by your computer.
     
  7. macrumors 6502

    Joined:
    Jul 17, 2008
    #7
    Search for namehelp DNS, works pretty good so far.
     
  8. macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #8
  9. macrumors 601

    Joined:
    May 22, 2008
    Location:
    Milwaukee, WI
    #9
    How about more info, like your version of Safari, OSX, model of your computer...
     
  10. thread starter macrumors 6502a

    jbrown

    Joined:
    Jul 7, 2002
    Location:
    London
    #10
    ML 10.8.2

    Safari 6.01

    MBP 15" 2.6 i7

    I've tried changing DNS Server..but doesn't seem to help much....
     

Share This Page