Scanner Problems

Discussion in 'General Mac Discussion' started by jettastud, Apr 11, 2004.

  1. jettastud macrumors newbie

    Joined:
    Mar 3, 2004
    #1
    I just got an old umax scanner that is scsi. I am running os 9.1 and I cannot get the computer to see the scanner. What can I do? There are a bunch of scsi settings on the back of the scanner. I just cannot figure it out. Any help?
     
  2. MisterMe macrumors G4

    MisterMe

    Joined:
    Jul 17, 2002
    Location:
    USA
    #2
    :rolleyes: Go to the UMAX web site, download the software for your model scanner, and get on with life.
     
  3. jettastud thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 3, 2004
    #3
    I already tried getting info from the website, but nothing was of any sort of use.
     
  4. MisterMe macrumors G4

    MisterMe

    Joined:
    Jul 17, 2002
    Location:
    USA
    #4
    :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: You don't go to the web site for information. You go there for drivers. I gave you the specific web page from which you can download the driver that you need. If you have a better site, then feel free to use it.
     
  5. jettastud thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 3, 2004
    #5
    What I am trying to say is that the site doesn't offer much help or any drivers for this model. Don't think it's a driver issue, but I could be wrong.
     
  6. jeremy.king macrumors 603

    jeremy.king

    Joined:
    Jul 23, 2002
    Location:
    Fuquay Varina, NC
    #6
    How about a model #? Maybe we could be of more assistance if we knew what you were dealing with.
     
  7. Sparky's macrumors 6502a

    Sparky's

    Joined:
    Feb 11, 2004
    #7
    Are you sure you powered down before plugging in the scanner, and did you get a terminator for the SCSI chain? I have a Powerlook III and it's connected via SCSI to my G3 I have an inline terminator at the scanner end. As long as you have the proper cable, have it terminated correctly, and turn on the scanner BEFORE you boot the computer it should be recognized. What are you using for scanning software? are you scanning independent or with a plugin via Photoshop. And last but not least what number is the scanner set at (on the back there is a switch) or dial
    http://www.turtlebeach.com/site/kb_ftp/6503001.asp
    http://www.uwsp.edu/cofac/cladd/MacTips/
    maybe these will help
     

Share This Page