Screen goes weird when changing battery settings

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by Lobos, Jun 24, 2005.

  1. Lobos macrumors member

    Joined:
    Jun 11, 2005
    Location:
    Sunnyvale
    #1
    I just received a new PowerBook (my first Apple), did a full charge and am now using it with the batter. I changed from "Normal" to "Better Battery Life" and when I did so the screen went all weird. It got better after a little bit and then when I changed it back to "Normal" it did the same. Is this normal? I get all sorts of lines all over my screen and can hardly make out anything. It kind of scares me.
     
  2. Eniregnat macrumors 68000

    Eniregnat

    Joined:
    Jan 22, 2003
    Location:
    In your head.
    #2
    It sounds like a bad connector or logic board.
    Call Apple!
     
  3. Lobos thread starter macrumors member

    Joined:
    Jun 11, 2005
    Location:
    Sunnyvale
    #3
    Grrr. The Apple Store classified my PowerBook as "dead on arrival." Now more waiting begins.
     
  4. xsedrinam macrumors 601

    xsedrinam

    Joined:
    Oct 21, 2004
    #4
    Really sorry to hear you're off to a rough start. I think, after this initial bump, you'll be pleased with AppleCare's warranty and treatment. I've had as quick as 72 hour turn around time with a repaired box.
    X
     
  5. kb9wte macrumors newbie

    Joined:
    Jun 24, 2005
    #5
    I just got a new PowerBook two weeks ago, and occasionally I get the same thing when I plug it in or unplug it. The screen goes all funky and pixelated for two seconds, then it goes back to normal. I thought maybe it was a Tiger bug or something. It doesn't really bother me, and otherwise my computer seems to be working nearly perfectly...certainly not DOA.
     
  6. beige matchbox macrumors 6502a

    beige matchbox

    Joined:
    Mar 16, 2005
    Location:
    Oxfordshire, UK
    #6
    My new powerbook does this too, only or half a second, it could be that while the cpu is changing gear it has a momentary lapse.

    If the corruption is is on screen for some time, 10+ seconds, i would ask apple about it, at worst it's a send it back job.


    Good luck :)
     

Share This Page