Screensaver and "sleep" not working

Discussion in 'macOS' started by samread, Feb 15, 2006.

  1. samread macrumors newbie

    Joined:
    Mar 18, 2004
    #1
    Never had this problem before! Although everything is set up correctly in System Prefs, my screensaver won't operate; neither display nor computer go to sleep as they should and the "hot corner" for screensaver doesn't start it.
    Have restarted, rebuilt directory with DiskWarrior - still no good.
    Any help would be much appreciated.
     
  2. Mr. Mister macrumors 6502

    Joined:
    Feb 15, 2006
    #2
    Do you have any kind of app that prevents screensaver/sleep from activating when you try to activate it? DVD Player for example?

    Try repairing permissions with Disk Utility. Sometimes that fixes stuff like you mentioned.
     
  3. samread thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 18, 2004
    #3
    Thanks - but nothing new has been added to the system (like a DVD player) and the problem has only just recently happened. I have repaired permissions in Disk Utility also. So far, no joy.

    Thanks ......... Harry
     
  4. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #4
    Do you have Bluetooth items that could be preventing it from sleeping, particularly peripherals with low battery levels? Do you have the computer set to wake from modem or ethernet activity (in the Energy Saver settings)? Also, what OS do you run because I was having the same issue on my iMac with 10.4.4 but it's been resolved in 10.4.5. :)
     
  5. 2nyRiggz macrumors 603

    2nyRiggz

    Joined:
    Aug 20, 2005
    Location:
    Thank you Jah...I'm so Blessed
    #5
    Do u have your ipod connected when u try to put it to sleep...sometimes the ipod prevents the computer from sleeping.


    Bless
     
  6. samread thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 18, 2004
    #6
    Thank you all for your helpful comments - but for some unknown reason the problem seems to have disappeared this morning.
    I put the iMac to sleep last night using Apple/Sleep command and today it has woken, bright and cheerful, behaving normally.

    Sorry to have bothered you but thanks for your help ........ Harry
     
  7. Mr. Mister macrumors 6502

    Joined:
    Feb 15, 2006
    #7
    Ah, yeah, I had assumed you had already restarted it. D'oh.
     

Share This Page