screenshot question

Discussion in 'macOS' started by powpow, Dec 19, 2006.

  1. powpow macrumors member

    Joined:
    Mar 19, 2004
    #1
    When I do command+shift+4 to do a screen capture, can I specify a folder for these to land in or must they all land on my desktop? I take a ton of these and my desktop gets cluttered fast!
     
  2. TheAnswer macrumors 68030

    TheAnswer

    Joined:
    Jan 25, 2002
    Location:
    Orange County, CA
    #2
    They land on the desktop, but you could create a folder for them and put an alias for that folder in your dock...then just drag them to that folder every so often.
     
  3. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #3
    You can use defaults write from terminal to change the save location (and the file format if you're so inclined) or else you can download this script and use it to do this.
     
  4. Quboid macrumors 6502

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Location:
    everywhere
    #4
    i use apple key, shift and 3, and they all land on the desktop also. I don't really like tweaking in terminal though, i'll just move them to folders.
     
  5. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #5
    The script is point-and-click, for what it's worth. But you're certainly not obligated to use it. And the defaults it writes to are completely legitimate. They're there for this purpose and this purpose only.
     
  6. powpow thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 19, 2004
  7. jonparadise macrumors member

    Joined:
    Nov 5, 2005
    Location:
    London, UK

Share This Page