Sending email through Hotmail

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by Macnificant, Nov 18, 2011.

  1. Macnificant
    Expand Collapse
    macrumors 6502

    Joined:
    Feb 26, 2008
    #1
    I cant send an email on my iphone through hotmail account. I can receive emails on iphone through hotmail.

    Any idea how to fix?
     
  2. verwon
    Expand Collapse
    macrumors 68030

    verwon

    Joined:
    Jul 26, 2011
    Location:
    Seattle
  3. Macnificant
    Expand Collapse
    thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Feb 26, 2008
    #3
     
  4. Mojo1
    Expand Collapse
    macrumors 65816

    Joined:
    Jul 26, 2011
    #4
    Hotmail Settings

    Hotmail Incoming Mail Server (POP3) - pop3.live.com (logon using Secure Password Authentification - SPA, mail server port: 995)

    Hotmail Outgoing Mail Server (SMTP) - smtp.live.com (TLS enabled, port 587)

    Sometimes e-mail account problems are best solved by deleting the problem account and starting from scratch...
     
  5. anfield11
    Expand Collapse
    macrumors regular

    Joined:
    Sep 13, 2007
    #5

    I'm checking settings for someone and the settings are as above. What is happening is mail is coming in fine, but mails written won't go out and this message comes up. "cannot send mail the username or password for smtp.*********@smtp.live.com is incorrect.

    I do notice that the bullets for the password have 7 for incoming and 6 for incoming....could this be the issue? Thanks
     
  6. Kitttykatttz
    Expand Collapse
    macrumors newbie

    Joined:
    Jun 5, 2012
    #6
    I had the same problem. When I clicked on the settings option I could see my password had been saved. Turns out there is a password for incoming (the first one you see) and one for outgoing. Click on the outgoing server, then click on the primary server, here you can set your outgoing password. (same password as the incoming). All worked well after that.
    Hope this helps someone .
     
  7. 07dodge
    Expand Collapse
    macrumors member

    Joined:
    May 31, 2012
    #7
    Mine sporadically does the same. Seems like half the time it gives me an error message.
     

Share This Page