Sending emails from Mail

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by jlewis2k1, Jun 15, 2009.

  1. jlewis2k1
    Expand Collapse
    macrumors 6502a

    jlewis2k1

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Location:
    in your closet
    #1
    What I have -
    I have 3 Mail accounts set up.
    1. GMail (IMAP)
    2. Business (POP3)
    3. Administrator (POP3)

    Whenever I want to compose an email using my business email account and i would to send it, for whatever reason it is sending it as my GMail account rather than my Business account. I have looked at my settings to ensure that nothing was wrong, but it appears to be fine. I am selecting the mailbox that I want to send from.

    What exactly am I doing wrong?

    I have attached 3 images. The first one is the settings window, second one is where I did select the mailbox and 3rd is showing the raw headers for the email I sent. If you look carefully, it does say "myadvatge.com" in the message ID field.
     

    Attached Files:

  2. swiftaw
    Expand Collapse
    macrumors 603

    swiftaw

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Location:
    Omaha, NE, USA
    #2
    When you compose a mail, do you get a drop down box that allows you to select the From address?
     
  3. UngratefulNinja
    Expand Collapse
    macrumors 68000

    UngratefulNinja

    Joined:
    May 9, 2009
    Location:
    Pennsylvania
    #3
    You might have already done this, but under the accounts tab, what does the SMTP say? This same thing happened to me and it was because I accidentally had selected the gmail SMTP sever.
     
  4. cristo
    Expand Collapse
    macrumors regular

    Joined:
    Aug 16, 2008
    #4
    How many outgoing mail servers have you got set up? Click on the accounts tab in preferences, then click the drop down menu under smtp servers. Is there a server "@myadvatge.com" in that list?


    Wow, people are quick at replying here!
     
  5. jlewis2k1
    Expand Collapse
    thread starter macrumors 6502a

    jlewis2k1

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Location:
    in your closet
    #5
    hmm, there wasn't an smtp server for myadvatge.com. So I need to set that up then?
     
  6. UngratefulNinja
    Expand Collapse
    macrumors 68000

    UngratefulNinja

    Joined:
    May 9, 2009
    Location:
    Pennsylvania
    #6
    Yes. If it's not there, that means it's using one of your other accounts smtp server. For example, I have MobileMe set up in mail. However, I have my smtp server set for gmail. So everyone who receives an email from me sees it to be from my gmail account.
     
  7. jlewis2k1
    Expand Collapse
    thread starter macrumors 6502a

    jlewis2k1

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Location:
    in your closet

Share This Page