Serious feedback issue

Discussion in 'Digital Audio' started by GoCubsGo, Mar 19, 2005.

  1. macrumors Nehalem

    GoCubsGo

    Joined:
    Feb 19, 2005
    #1
    Hi I have my PowerBook plugged into the ac plug, it is sitting on my desk, no other speakers are turned on around it. I've had this set up this way for weeks now. I opened Garage Band today and there was a huge screach so bad and OSX locked. I had to power down. I opened GB again and same thing. This time I was able to turn monitor off and no feedback issue. It was so loud someone thought it was a smoke alarm gone seriously wrong. I do not know what is happening. Nothing else is plugged into the PB.
     
  2. macrumors newbie

    Joined:
    Jul 11, 2005
    #2
  3. macrumors 65816

    neocell

    Joined:
    May 23, 2005
    Location:
    Great White North
    #3
    I had a similar problem when I pugged my guitar into my PB and opened GB. I had to switch the input sound from "internal mic" to "line in" in system preferences, sound. Maybe something switched it on you in the last couple of weeks.

     
  4. macrumors 65816

    faintember

    Joined:
    Jun 6, 2005
    Location:
    the ruins of the Cherokee nation
    #4
    Sounds like the culprit to me. I had a simular problem with a Max/MSP patch i built, however for whatever reason, the computer switched from my MOTU to "internal mic". Dont know why, and it has not happened since. Gotta love using beta drivers for older audio equipment. :p
     

Share This Page