sherlock probs

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by Zo0LanDeR88, Sep 10, 2005.

  1. Zo0LanDeR88 macrumors newbie

    Joined:
    Jun 28, 2005
    #1
    Hey everyone, im running 10.4.2, and i've been experiencing problems keeping sherlock open. It just unexpectedly quits at times or won't load at all. I was just wondering if anyone else was experiencing this or was this problem addressed?
     
  2. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #2
    Hi, I haven't used it much recently, but it seems to be working okay for me at present on 10.4.2. One of the major possibilities is that you have a corrupted preference file. Try deleting the following files from your library folder (everything is within ~/library)

    caches/sherlock (whole folder)
    preferences/sherlock (whole folder)
    preferences/com.apple.sherlock.plist (file)

    It is safe to delete all of these files; they will be replaced when you next start Sherlock. However, you *should* delete them while Sherlock is *not* running.
     
  3. Zo0LanDeR88 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 28, 2005
    #3
    thanks, yea that definetly helped :) , for a moment there i thought something was seriously wrong with my system.
     
  4. Zo0LanDeR88 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 28, 2005
    #4
    yea, it worked as a temporary fix, but now its persistent, and i don't think resetting all the info everytime is convienent. so, no one else is experiencing this? Its like closing randomly and won't open up some channels. All my other programs run fine and i've verified disk permissions, just sherlock's acting wonky
     
  5. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #5
    You might also try using Pacifist (google it) to re-extract Sherlock from your install disks, on the chance that you have corrupted Sherlock files....
     
  6. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #6
    Could it possibly be one of the channels that you use corrupting the app? What was the last channel you used before it went belly up?
     
  7. Zo0LanDeR88 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 28, 2005
    #7
    it would freeze up on the applecare thing, but i did some researching for a bit and figured out from others that after deleting the prefs and cache's of sherlock, locking the web foundation folder helps and so far its working, the app's working fine now, thanks.
     
  8. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #8
    Glad that it's working.

    Oh, and Zoolander is the single greatest film ever! You're so hot right now.
     

Share This Page