SimCity 3000 Help

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by MIADolFan, Oct 27, 2003.

  1. MIADolFan macrumors member

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Location:
    Tampa Bay Area, Florida
    #1
    SimCity 3000 runs and installs in classic mode. It starts up but runs wicked slow. Anyone here know of a solution? I am using OS 10.2 on a iMac G4 1.25GHz...256MB RAM.

    I can imagine that theres is anthing wrong with my machine seeing its less than a week old.
     
  2. MIADolFan thread starter macrumors member

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Location:
    Tampa Bay Area, Florida
  3. hacurio1 macrumors regular

    Joined:
    Dec 13, 2002
    #3
    Re: SimCity 3000 Help

    its because you run it in classic? why? I imagine it has a carbon or cocoa installer. Sim City 4 is fairly new, i cant imagine you are not able to run native in OS X
     
  4. candan9019 macrumors regular

    Joined:
    Feb 18, 2003
    Location:
    Ontario-> Louisiana-> Colorado-> Ontario
    #4
    There's nothing wrong with your mac. SC3000 in Classic is just slow.
    For SimCity 3000 the only solution is to boot into OS 9, it won't work in OS 10 (except for classic). SimCity 4 only works in OS 10.2 or later though.
     
  5. TEG macrumors 604

    TEG

    Joined:
    Jan 21, 2002
    Location:
    Langley, Washington
    #5
    At least you can use SC3K in Classic. On my TiBook 500, it is impossible. The Opening movie, and then the opeing menu, anything beyond that freezes the program.

    At least SC2K works under classic very well.
    And SC4 is such bloatware, it requires 4 times the video ram my machine shipped with.

    TEG
     

Share This Page