simpletech 120GB USB drive won't mount

Discussion in 'Macintosh Computers' started by rockiesfinest, Feb 27, 2004.

  1. rockiesfinest macrumors newbie

    Jan 19, 2004
    I have a G5 running OSX 10.2.8.

    Just purchased a simpletech usb drive. formatted it as a unix drive and everything was working great. it was to be a backup drive.

    lost power one day and I got an error message that said I didn't shut the device down correctly (no kidding) andthere may be some damaged data.

    I wish I knew if the data was damaged because the drive won't mount. period. does anyone have an idea how I can reaccess the drive? It locks up disk utility (if I start it before turning on the drive it never shows up).

    This has to be some knid of simple fix. To think that a drive would be permanently unmountable if it loses power seems crazy.
  2. rodmiller macrumors newbie

    Apr 9, 2004
    120GB USB drive won't mount

    funny, i'm running the same system 10.2.8 and the exact thing has happened to me with my 10gb external usb harddrive.

    is this an OS 10.2.8 bug? any fixes? i can't get my data!!!
  3. powerbookje macrumors member


    Jun 1, 2003
    I had this several times in the past (esp. under 10.2), the only way to get it to mount is diskwarrior (to save your data), if you have other backups, just format your drive...
  4. Sparky's macrumors 6502a


    Feb 11, 2004
    Can you access the drive by booting from the Install disk and using disk utility? That's what I did when trying to find out why my Quadra wouldn't boot, saw the drive but found out it was fried. Just a thought

Share This Page