Skype- No camera detected 10.8.5

Discussion in 'MacBook Air' started by AXs, Sep 15, 2013.

  1. AXs
    macrumors 6502a

    AXs

    Joined:
    Sep 7, 2009
    #1
    Anyone else have this issue with the 2013 Air?

    Facetime works fine.

    But no camera detected on skype.
     
  2. macrumors 6502

    Joined:
    Mar 15, 2013
    Location:
    Best Korea, North Korea.
    #2
    So I'm not the only one.

    Worked fine in 10.8.4 but not anymore after I updated to 10.8.5.
     
  3. AXs
    thread starter macrumors 6502a

    AXs

    Joined:
    Sep 7, 2009
    #3
    GrrrrrrrrrrrRRR.


    :mad:


    god damn Apple. Stop ***** my first time mac experience. I use skype everyday for work. lotsa international clients.

    So If I enter time machine does it go back to 10.8.4 ?
     
  4. Mr. Zarniwoop, Sep 15, 2013
    Last edited: Sep 15, 2013

    macrumors demi-god

    Mr. Zarniwoop

    Joined:
    Jun 9, 2005
    #4
    Yes, and it happens with all 32-bit applications that use the FaceTime HD camera on the MacBook Air 2013. More on the reason for the issue here on the Skype forums: OS X 10.8.5 Broke Skype Video - Page 2 - Skype Community.

    The same thread has a workaround on page 4: revert to the 32-bit/64-bit CoreMedia AppleCamera.plugin from 10.8.4 instead of the 64-bit-only one in 10.8.5.
     
  5. AXs
    thread starter macrumors 6502a

    AXs

    Joined:
    Sep 7, 2009
    #5
    cheers for the reply.

    Gonna figure out how to restore.

    Sad experience here for first time Mac User. didn't expect something like this.
     
  6. AXs
    thread starter macrumors 6502a

    AXs

    Joined:
    Sep 7, 2009
    #6
    Restored to 10.8.4, Fixed.

    Sigh.

    Cheers people. Don't upgrade if you use skype frequently.
     
  7. macrumors 6502

    jmoore5196

    Joined:
    May 19, 2009
    Location:
    London
    #7
    Isn't Skype a Microsoft product? :eek:

    If for no other reason, I imagine you can expect compatibility issues. Many of us refuse to use it on principle.
     
  8. macrumors demi-god

    Mr. Zarniwoop

    Joined:
    Jun 9, 2005
    #8
  9. macrumors 6502

    Joined:
    Aug 20, 2013
    Location:
    'Merica!
    #9
  10. AXs
    thread starter macrumors 6502a

    AXs

    Joined:
    Sep 7, 2009
    #10
    unfortunately in the export industry, they really don't care what OS we use.

    Just gotta be able to skype.

    This was the fastest fix. I'll look into solutions for 10.8.5 and explore when I have time.

    If anyone has a confirm fix, please share... and if you don't mind explain :p
     
  11. macrumors demi-god

    Mr. Zarniwoop

    Joined:
    Jun 9, 2005
    #11
    Sorry I wasn't clear. There is a fix, and it works on my MacBook Air 13-inch, Mid 2013 model. which I explained at a high-level and linked to the file. The posts I reference include much more information in case you are interested.
     
  12. macrumors 6502

    Joined:
    Aug 20, 2013
    Location:
    'Merica!
    #12
    Read the posts in this thread, it's been confirmed and explained.
     
  13. AXs
    thread starter macrumors 6502a

    AXs

    Joined:
    Sep 7, 2009
    #13
    Thanks guys.

    will surely get it done later at night after work.

    Will provide feedback.

    Thanks for the great help. Owe you guys 1, cheers.
     
  14. macrumors 6502

    Joined:
    Jul 20, 2013
    Location:
    Toledo, Ohio
    #14
    Wait I thought windows only had issues with updated software?
     
  15. macrumors demi-god

    Mr. Zarniwoop

    Joined:
    Jun 9, 2005
    #15
    Well, it may have been a bug where some Apple developer forgot to tick "universal binary" in Xcode, but it just as easily may be a "feature."

    Apple seems willing to forsake compatibility in favor of looking forward towards the future. So, perhaps they intended the CoreMedia plug-ins were only going to be 64-bit moving forward? I tend to think it was an oversight and there will be a quick fix.
     

Share This Page