Skype users rejoice!

Discussion in 'Current Events' started by vniow, May 15, 2006.

  1. vniow macrumors G4

    Joined:
    Jul 18, 2002
    Location:
    I accidentally my whole location.
  2. gauchogolfer macrumors 603

    gauchogolfer

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Location:
    American Riviera
    #2
    I didn't see the difference here....what am I missing?

    BTW, I also got SkypeOut credit a while back, did something change?

    Still waiting for video
     
  3. vniow thread starter macrumors G4

    Joined:
    Jul 18, 2002
    Location:
    I accidentally my whole location.
    #3
    Its free now, at least until 12/06. I was wondering why my credit didn't go down after I was talking to my mom the other day.
     
  4. gauchogolfer macrumors 603

    gauchogolfer

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Location:
    American Riviera
    #4
    Is it really free?

    Here's what it says on the SkypeOut page you sent me to:

    It looks to me like SkypeOut calls are still charged. Don't get me wrong, I'd love for them to be free, I just don't see where it says that in this announcement.
     
  5. vniow thread starter macrumors G4

    Joined:
    Jul 18, 2002
    Location:
    I accidentally my whole location.
    #5
    Ah, that's probably because you're in France, the deal is US and Canada only. :(

    Here's what it says on my end:

     
  6. eva01 macrumors 601

    eva01

    Joined:
    Feb 22, 2005
    Location:
    Gah! Plymouth
    #6
    Maybe its cause you're not in US or Canada

    EDIT: beaten T_T
     
  7. Frozone macrumors 6502

    Joined:
    Nov 2, 2002
    Location:
    Atlanta, Georgia
    #7
    Hm, I tried using the free service and it doesn't work for me. :confused:
     
  8. gauchogolfer macrumors 603

    gauchogolfer

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Location:
    American Riviera
    #8
    Thanks for clearing it up :rolleyes:

    It's too bad, actually, because all of my SkypeOut calls are made to the US to call my family back there. My billing info is all in the US as well. They must be checking out my IP address when I log in. Pesky Internet :cool:.

    Enjoy your free calls :)
     
  9. yippy macrumors 68020

    yippy

    Joined:
    Mar 14, 2004
    Location:
    Chicago, IL
    #9
    Yea, I just saw that, that is awesome because I talk to my parents back in the states for about 3 hours a week over Skype. Since it checks IP and I am in Denmark this isn't supposed to work for me but I have a nice little work around, VPN. Gotta love it, my home university in the states gives us all a VPN account to use to connect to the universities intranet. Now I can call the US for free from anywhere in the world.
     
  10. ChrisFromCanada macrumors 65816

    ChrisFromCanada

    Joined:
    May 3, 2004
    Location:
    Hamilton, Ontario (CANADA)
    #10
    This new promotion just coaxed me into trying skype for the first time and HOLY ****! This is gonna explode in popularity. Before you know it all of North America will be on Skype. Mark my words!
     
  11. vniow thread starter macrumors G4

    Joined:
    Jul 18, 2002
    Location:
    I accidentally my whole location.
    #11
    If it works for everyone else as well as its worked for me then you can bet on it. I gave it a trial run a few weeks ago because I was tired of having zero cell reception in my room (I had to either go outside or into the garage just to make a call) and an internet connection was all I had (no physical phone line) and I liked it so much that I bought an adapter for a cordless phone I had lying around so I could use that instead of crappy headphones. If only my internet connection didn't go down occasionally and the caller ID didn't show as 00001234, it would be a perfect system.
     
  12. MacAficionado macrumors 6502

    Joined:
    Oct 5, 2002
    Location:
    An awesome place
    #12
    For people that did not have Skype Out alreayd, do we have buy the $10 Credit before we can do this, because so far I'm not able to use the service.

    I need to agree to Terms And Conditions, but I see NO button anywhere where I can do this.
    This is so unintuitive, anybody have any suggestions. I have a Skype name, I just can't make calls. I'm trying to set up SkypeOut, but I can't do it without paying $10.:confused:
     
  13. MacAficionado macrumors 6502

    Joined:
    Oct 5, 2002
    Location:
    An awesome place
    #13
  14. reh macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 24, 2003
    Location:
    Arkansas
    #14
    I just installed Skype yesterday and created an account (part of the install process). When I heard about the free calls today, I added my mom's phone number to my contact list and doubleclicked it to call her. Easy peasy.
     
  15. MacAficionado macrumors 6502

    Joined:
    Oct 5, 2002
    Location:
    An awesome place
    #15
    Still not working for me

    I wonder wtf am i doing wrong.
     
  16. cpjakes macrumors 6502

    Joined:
    Aug 15, 2003
    Location:
    Buffalo, NY
    #16
    I'm curious as to how you get Skype traffic to go through your VPN. Isn't the only traffic going through the VPN the data sent/received to your school's intranet, not other web traffic?

    Just curious, I have a VPN connection to the university I work at and I'm pretty sure that's how it works for me. I've wondered how to get everything through it...

    cpjakes
     
  17. daz087 macrumors newbie

    Joined:
    May 14, 2006
    Location:
    Washington
    #17
    I'm having the same problem - I'd really like to try this out, but I don't want to have to pay $10 to do it. Has anyone found out what you're supposed to do?
     
  18. comictimes macrumors 6502a

    comictimes

    Joined:
    Jun 20, 2004
    Location:
    Berkeley, California
    #18
    so I'm confused... when I dial a number, since I live in 925 area code, do I do +925xxxxxxx and set that as the number I want to call? cause I tried it with my dad's cell phone and it certainly didn't work... but maybe cellphones are different. Actually just tried with my home number and that didn'[t work either... it says "Failed, no skype out"

    edit: got it, needed the 1 in front too
     
  19. SilentPanda Moderator emeritus

    SilentPanda

    Joined:
    Oct 8, 2002
    Location:
    The Bamboo Forest
    #19
    Wow... you sound just like me... what adapter are you using? That's one thing I've been wanting to get... unfortunately for me they don't have any numbers in my area code yet... otherwise I'd be all over this.
     
  20. MacAficionado macrumors 6502

    Joined:
    Oct 5, 2002
    Location:
    An awesome place
    #20
    This is driving me nuts. I'm usually pretty good at these things, but I'm stuck. I'm about to give up, but this is something I wanted to try out for a long time.

    Skype sucks as far as I know. It should not be this hard.:mad:
     
  21. reh macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 24, 2003
    Location:
    Arkansas
    #21
    I didn't pay anything. I didn't sign up for anything (other than a standard skype account during setup). I just installed it and dialed a number. Called both myself and my mom to try it out. I also talked to my gf, but that was just computer to computer. I've been pretty impressed so far.
     
  22. MacAficionado macrumors 6502

    Joined:
    Oct 5, 2002
    Location:
    An awesome place
    #22
    Yeah, I guess it is not meant to be for me, I've tried from 1 iMac, 1 Powerbook, 1 PC. same thing = Failed. No SkypeOut. Nothing special to it, right? It just does not work for me.
     
  23. daz087 macrumors newbie

    Joined:
    May 14, 2006
    Location:
    Washington
    #23
    That is strange... I've done exactly what you describe, but when I try to call someone, it says "Failed: No SkypeOut" I don't see any reason why it shouldn't be working... what version of Skype are you using?
     
  24. reh macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 24, 2003
    Location:
    Arkansas
    #24
    The latest version (1.4.0.35). Are you putting in the number properly?
    +1XXXYYYZZZZ
     
  25. killuminati macrumors 68020

    killuminati

    Joined:
    Dec 6, 2004
    #25
    I also can't get it to work. I signed up for everything but it says SkypeOut isn't active. When I go to the accounts page, it says to purchase credits to activate SkypeOut.

    How did you guys get it to do this without having to buy credits? And yes I'm in Canada.
     

Share This Page