Slow shutdowns

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by samanthas, Feb 19, 2006.

  1. samanthas macrumors regular

    Joined:
    Sep 21, 2005
    Location:
    Portland, OR
    #1
    I was wondering what causes slow shutdowns? Because I've noticed (since installing 10.4.5 actually) that my computer takes a while to shut down. Before it only took a few seconds.

    Also, my AirPort signal takes a while to show up (and sometimes it doesn't show up AT ALL, requiring a logout or restart). I was wondering if this could be related somehow...

    Thank you.
     
  2. calebjohnston macrumors 68000

    calebjohnston

    Joined:
    Jan 24, 2006
    #2
    how slow is slow? I wouldn't really worry about it unless it's the difference between 10 seconds and 10 minutes. My mac was instant on/off when i first got it but now it's settled at probably 40 seconds - 1 minute on, and 20-30 seconds to shut down.
     
  3. samanthas thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 21, 2005
    Location:
    Portland, OR
    #3
    Well, it stays at the blue screen like 25-30 seconds or so. I'm not really sure. It used to much faster.
     
  4. neocell macrumors 65816

    neocell

    Joined:
    May 23, 2005
    Location:
    Great White North
    #4
    Same thing happened with both my G4 iMac and PB since upgrading to 10.4.4. It used to take about 5 seconds (give or take) for them to shut down, now, going from .4.3 to .4.4 it takes about 30 seconds. Not long, but definitely longer than before. I wonder why?

    Sorry no answers samanthas, but you're not alone
     
  5. samanthas thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 21, 2005
    Location:
    Portland, OR
    #5
    Is your airport signal weird too? I'm really hoping that Apple releases another update soon, because 10.4.5 is being a pain in the you know what.
     
  6. calebjohnston macrumors 68000

    calebjohnston

    Joined:
    Jan 24, 2006
    #6
    I haven't noticed any real speed decrease/increase. It took probably 10 minutes to start up after the update though. That scared me quite a bit.
     
  7. neocell macrumors 65816

    neocell

    Joined:
    May 23, 2005
    Location:
    Great White North
    #7
    I don't use my airport at home (iMac) and have yet to, since the update, on my PB, but I'll try tomorrow when I take it to work.
     
  8. samanthas thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 21, 2005
    Location:
    Portland, OR
    #8
    Okay so, I made an Admin account a couple days ago and I tested it by shutting it down and it was normal -- very fast. My standard account I use everyday takes like 30 seconds though.

    People who are having problems... can you test yours as well?
     
  9. neocell macrumors 65816

    neocell

    Joined:
    May 23, 2005
    Location:
    Great White North
    #9
    I only use admin accounts. :(

    **EDIT**
    Tried AirPort today at work, and it was a bit funky. Don't know if it was the router, or the airport card in my PB/OS 10.4.4 doing it, but there were 4 bars, then 1 then 3, then 1, then 4 all day long on my airport indicator in the menu bar, without moving my computer. Sometimes it would load things very fast, and other times I would have to click on links 3 or 4 times before the safari address bar would change and the page would load. So overall I have no idea what's going on, but yeah it appears that my airport is a bit wonky too.
     

Share This Page