SMB problem

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by BlackDan, Aug 31, 2005.

  1. BlackDan macrumors 6502

    Joined:
    Aug 20, 2004
    Location:
    Belgium
    #1
    Hi,

    I have a 10.4.2 that has issues connecting to a smb-share. What's really strange is that it works fine for shares on one server and it doesn't on another... not since yesterday anyway. It worked fine last week and to my knowledge, nothing has changed. When connecting to the share I get the error -36, which is an input-output error.

    I googled around for some answers, but haven't come up with anything that works. One solution asked to disable cleartext passwords for this server, but that's already the case. I did all security updates on the mac and have tried everything I can think of. Please help.

    Thanks,
    Blackdan
     
  2. belvdr macrumors 601

    Joined:
    Aug 15, 2005
    #2
    Can anything else browse the network shares on this particular server?
     
  3. cubist macrumors 68020

    Joined:
    Jul 4, 2002
    Location:
    Muncie, Indiana
    #3
    Go into your settings and make sure "Workspace" is in all caps "WORKSPACE". It's wrong by default in Tiger.
     
  4. BlackDan thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Aug 20, 2004
    Location:
    Belgium
    #4
    sure no problem.

    Anyway, I kinda solved the problem:

    it works fine when I logon with a local account and then authenticate with a domain password when accessing the share. if I logon with a domain account from the start, some work, some don't... Very odd IMO (but then I'm a newbie when it comes to using macs in a domain, so it may be perfectly logical to you guys)

    thanks for the effort - all of you :)
     
  5. BlackDan thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Aug 20, 2004
    Location:
    Belgium
    #5
    where can I find this setting?
     
  6. BlackDan thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Aug 20, 2004
    Location:
    Belgium
    #6
    Fixed

    this issue is fixed. I re-installed the Tiger-server and now all clients that have Tiger installed work fine. Users can authenticate to the domain AND can access all shares on the Tiger server. Now I just need to update all users to Tiger
     

Share This Page