So....shall we talk Maps?

Discussion in 'iOS 6' started by LastLine, Jun 11, 2012.

  1. LastLine
    Expand Collapse
    macrumors 65816

    Joined:
    Aug 24, 2005
    #1
    I'm intrigued how everyone else is finding Maps on the new iOS.


    I've got it on my 4S and find the satellite image quality shockingly bad, this isn't a slow connection, a funny zoom - this is what it can do for me right now. I hope it gets better :)


    I've also tried using Siri to navigate here to a known good address (one that if I tap on the address, shows up spot on in Maps) and it often complains that it can't find the address - now I'm in the UK so this feature is still new to me, but is this normal?
     

    Attached Files:

  2. Nevzorus
    Expand Collapse
    macrumors 6502

    Joined:
    Feb 29, 2012
    #2
    You know, this is the FIRST beta. You are the one who are supposed to find new bugs and bad things and help them make it better.
     
  3. nfl46
    Expand Collapse
    macrumors 603

    nfl46

    Joined:
    Oct 5, 2008
    #3
    Its Beta 1.

    Everyone is not going to work properly.

    Report it to Apple, so they can fix it.
     
  4. WordMasterRice
    Expand Collapse
    macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Location:
    Upstate NY
    #4
    This isn't a bug, this is the problem when you go to your own mapping solution. Google has decades of satellite maps, not something Apple is fortunate to have.

    It will be years for the Maps data to get up to par with what we use to have with Google.
     
  5. basesloaded190
    Expand Collapse
    macrumors 68030

    basesloaded190

    Joined:
    Oct 16, 2007
    Location:
    Wisconsin
    #5
    They are using Tom-Tom maps, which I would think would be very good.
     
  6. chrf097, Jun 11, 2012
    Last edited by a moderator: Jun 12, 2012

    chrf097
    Expand Collapse
    macrumors 68040

    chrf097

    Joined:
    Dec 16, 2011
    #6
    They're using C3 Technologies's Maps, which has A LOT of mapping data. About as much as Google. (Google does not havr a decade of mapping data).

    This is an issue with the beta.
     
  7. Jordan921
    Expand Collapse
    macrumors 68040

    Jordan921

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Location:
    Bay Area
    #7
    They are using mapping data from TomTom.
     
  8. LastLine, Jun 11, 2012
    Last edited by a moderator: Jun 12, 2012

    LastLine
    Expand Collapse
    thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Aug 24, 2005
    #8
    Actually, really not trying to troll, and apologise if that's how it comes out, I'm planning to report it to Apple but wasn't sure if this was a bug affecting just me (I updated software rather than restoring) or if it was more general.

    Simply trying to see if others are having similar experiences.
     
  9. steveza
    Expand Collapse
    macrumors 68000

    steveza

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Location:
    UK
    #9
    If you click "other" in the map app to get all of the copyright holders, the list runs for a few pages. This appears to be an amalgamation of multiple sources of data so there will be a few bugs until those bits are ironed out.
     
  10. LastLine
    Expand Collapse
    thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Aug 24, 2005
    #10
    But yours appears similar?
     
  11. basesloaded190
    Expand Collapse
    macrumors 68030

    basesloaded190

    Joined:
    Oct 16, 2007
    Location:
    Wisconsin
    #11
    While we are talking maps, can you please see if you need to have a cell connection to use turn-by-turn or is there an option to pre-download maps?
     
  12. chrf097
    Expand Collapse
    macrumors 68040

    chrf097

    Joined:
    Dec 16, 2011
    #12
    I wasn't calling you a troll, I was calling the person I quoted a troll. You're fine. :)
     
  13. vertigo235
    Expand Collapse
    macrumors 6502

    Joined:
    Jun 6, 2009
    #13
    The satellite data isn't owned by google, they purchase and license it from other companies.

    Apple can do the same...
     
  14. WordMasterRice, Jun 11, 2012
    Last edited by a moderator: Jun 12, 2012

    WordMasterRice
    Expand Collapse
    macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Location:
    Upstate NY
    #14
    And they have high res satellite images? The routing is correct, but the sat images aren't.

    It says right in the release notes that they have an extremely limited supply of high quality satellite images. That is from the mouth of Apple themselves.
     
  15. steveza
    Expand Collapse
    macrumors 68000

    steveza

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Location:
    UK
    #15
    Yes, all kinds of craziness. I would say its barely functional in the current state - I'm sure many updates will follow.
     
  16. GingerPrince
    Expand Collapse
    macrumors member

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Location:
    Manchester, UK
    #16
    it says in the release notes that only a limited amount of high resolution satellite imagery is currently available

    I'm in the UK too and I've held off installing ios6 for this exact reason - you can bet your ass apple don't give a **** about getting anyones maps working apart from those in the US. we've still not got a working Siri almost a year after it launched!
     
  17. chrono1081
    Expand Collapse
    macrumors 604

    chrono1081

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Location:
    Isla Nublar
    #17
    Yes it is a bug. Its right there in the developer documentation, specifically this part:

    "Map data will continue to evolve—only a limited amount of high resolution satellite imagery is currently available."

    Not to mention iOS 6 was not released. This is the first beta, meaning 99% of the people on the forum shouldn't be downloading it as its for developers only. There is plenty of documentation covering known bugs and if anyone finds bugs not listed they should report them to Apple.
     
  18. LastLine
    Expand Collapse
    thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Aug 24, 2005
    #18
    Ohh I must have missed the release notes :rolleyes::eek:


    Thank you to the people who aren't ripping me apart, I missed that - was a genuine question :)
     
  19. leadfeather89
    Expand Collapse
    macrumors member

    Joined:
    May 30, 2012
  20. chrf097
    Expand Collapse
    macrumors 68040

    chrf097

    Joined:
    Dec 16, 2011
    #20
    Woah dude, calm down. This is a BETA. Not the final version. Obviously when the final version comes along, Apple will have gotten much more Hi Res imagery. Remember, THIS IS A BETA, not the FINAL.
     
  21. leadfeather89
    Expand Collapse
    macrumors member

    Joined:
    May 30, 2012
    #21
    Ohhhh.
     
  22. haekki
    Expand Collapse
    macrumors newbie

    Joined:
    Aug 24, 2009
    #22
    Can you enter a search? for me its crashing all time and btw no satelite pics in Germany
     
  23. steveza
    Expand Collapse
    macrumors 68000

    steveza

    Joined:
    Feb 20, 2008
    Location:
    UK
    #23
    Search works for me and I've just checked Berlin and there are satellite images. Perhaps they haven't covered everywhere just yet.
     
  24. LastLine
    Expand Collapse
    thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Aug 24, 2005
    #24
    Whilst true, Apple aren't well known for rapid support of foreign territories. Just saying :)
     
  25. LastLine
    Expand Collapse
    thread starter macrumors 65816

    Joined:
    Aug 24, 2005
    #25
    Haha I wasn't sure :)
     

Share This Page