*SOLVED ALONE* Sound Preferences doesn't show Built-in Output

Discussion in 'OS X Mountain Lion (10.8)' started by coltonhagan, Jul 29, 2012.

  1. coltonhagan, Jul 29, 2012
    Last edited: Aug 1, 2012

    macrumors newbie

    coltonhagan

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Location:
    AZ, USA
    #1
    I was recording with GarageBand with an old mackie interface on my macbook pro and I changed the sound output/input to that. session went well, then, I disconnected the interface. then, i went to play some good ol' Foxy Shazam on iTunes and couldn't hear anything! so i went to system prefs / sound / output. it says its connected to "digital output" and and doesn't show built-in output and the sound icon on the top right corner is grey. i reset the PRAM and tried everything else. nothing helped. other than that i love mountain lion much faster much more stable
     

    Attached Files:

  2. coltonhagan, Aug 1, 2012
    Last edited: Aug 1, 2012

    thread starter macrumors newbie

    coltonhagan

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Location:
    AZ, USA
    #2
    bump!

    trying a fresh install

    still not working!

    actually, this had nothing to do with mountain lion! if this happened to you, then check your headphone jack and if it has a red light, then the port is out of place, just take the headphone and wiggle it gently as you take it out. ( thats what she said )
     
  3. macrumors regular

    Joined:
    Jul 15, 2008
    #3
    I'm constantly switching between my recording setup - using a Pod X3 Pro as my audio interface - and my "regular" setup using the built-in audio ins and outs. Since ML, I have noticed that my computer does not switch back to built-in audio automatically when I switch the Pod X3 off. it always has in the past. It's annoying, but I expect it will get sorted with future updates.
     

Share This Page