General SOLVED: Greenpois0n RC5 "Failed" Error

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by sumsh, Feb 4, 2011.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Jul 26, 2010
    #1
    Ok, for those of you that are trying to use Greenpois0n to jailbreak 4.2.1 and getting the "Failed" error, here's what I did and it worked. NOTE: The steps below assume that Greenpois0n.app is on your Desktop.

    1. Make sure you're using Greenpois0n RC5_2
    2. Make sure device is connected to your Mac
    3. Open Terminal
    4. Type "cd Desktop" without quotes and hit enter
    5. Type "open Greenpois0n.app/Contents/MacOS/greenpois0n" without quotes and hit enter. A second Terminal window will open and Greenpois0n will start
    6. Follow the instructions in Greenpois0n to enter DFU mode and it will jailbreak
    7. Once jailbroken, a green "Loader" will be added to your device. This is supposed to allow you to install Cydia, but mine would not. If yours is the same, go to step 8
    8. Turn off your device
    9. Open Redsn0w 0.9.7b6
    10. Make sure the only option checked is "Install Cydia"
    11. Follow the instructions in Redsnow
    12. Voila! Cydia is installed, and you have an untethered 4.2.1 jailbroken device!
     
  2. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 8, 2005
    #2
    Thank you SO MUCH for this post. Was pulling out my hair all day trying to jailbreak my iPad and your instructions worked fist time. Even had to re-install Cydia as suggested.
     
  3. macrumors newbie

    Joined:
    Feb 4, 2011
    #3
    Ohhhhh yeahhh.... this is working!....wowww...cool

    Ohhhhh yeahhh.... this is working!....wowww...cool

    Thanks!
     
  4. macrumors 68020

    scirica

    Joined:
    May 13, 2008
    Location:
    Dallas, TX
    #4
    Now that is what this forum is about. Nice job!
     
  5. macrumors regular

    LucasG

    Joined:
    Aug 4, 2010
    #5
    Does this also unlock the phone to use with any carrier or do I have to install redsn0w to do that?
     
  6. macrumors member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    #6
    ABSOLUTE LEGEND! Well done that man! First time, no problems at all, spent all day restoring, rebuilding my mac, all sorts! come on this forum, see your post, and all done within 10 mins.

    many thanks!
     
  7. macrumors regular

    db67fm

    Joined:
    Jul 5, 2010
    Location:
    Los Angeles, CA
    #7
    I am following your instructions and after step 5 am getting a message that says Greenpois0n unexpectedly quit.

    When I click on reports it says:

    Incompatible library version: greenpois0n requires version 6.0.0 or later, but libcurl.4.dylib provides version 5.0.0

    Any ideas? I am running 10.5.8
     
  8. macrumors 6502

    Joined:
    Dec 4, 2008
    #8
    Also, not sure if this will help anybody:

    You have to be connected to the internet to run greenpois0n!

    I had completely disconnected from my network because I wanted to upgrade my iPhone 4 while preserving the 01.59.00 baseband and was paranoid. greenpois0n failed a bunch of times before I realized what was going on.
     
  9. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 10, 2004
    #9
    LEGEND! you rule!!
     
  10. macrumors regular

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Location:
    Sydney, Australia
    #10
    The normal GP process and then steps 8 onwards worked for my iPad, many thanks.
     
  11. macrumors 68040

    AlphaDogg

    Joined:
    May 20, 2010
    Location:
    Boulder, CO
    #11
    Whooo! Thanks so much! It works just fine on my 3G S! I am just a little bummed with the modified bootscreen...
     
  12. macrumors 6502a

    jpetticrew

    Joined:
    May 13, 2009
    Location:
    Texas
    #12
    Navigate to /usr/bin/ and delete "animate." The skull will be gone.
     
  13. macrumors member

    Joined:
    Oct 27, 2008
    Location:
    Los Angeles, CA
    #13
    Delete Loader?

    Hey,

    Once Cydia has been installed, can I manually delete "Loader" app from my phone?
     
  14. macrumors newbie

    Joined:
    Aug 21, 2009
    #14
    Thank you sumsh! You're a genius :)
     
  15. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 26, 2010
    #15
    Yes. Just open the app, hit the "options" button, hit, "uninstall loader" and close the app. Your device will reboot and it'll be gone.
     
  16. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 26, 2010
    #16
    It does not unlock the phone. In fact, if you've upgraded to stock 4.2.1, then you've lost your unlock capability, since the new baseband is currently not unlockable. There is a way to install an unlockable baseband using redsn0w, but if you do it, you won't be able to ever install a stock firmware again, or restore to factory default.
     
  17. macrumors newbie

    Joined:
    Dec 9, 2009
    #17
    You rule! Worked like a charm after not working the regular way on iPad tethered 4.2.1.
     
  18. macrumors regular

    Joined:
    May 19, 2010
    #18
    Strange question perhaps, but why does this work?
     
  19. macrumors member

    Joined:
    Sep 27, 2007
    Location:
    Brisbane, Australia
    #19
    This. I'm using my iPhone tethered to my laptop for internet and I think this is the reason why i keep getting jailbreak failed errors. I've tried it about 100 times (windows version, fyi)... and every time has failed, and i've tried everything that I can find to fix it and nothing.

    Does anyone have the cached payload files from a succesful iPhone 4 jailbreak using GP RC5 that I can use to test? They would be "iBSS.n90ap & kernelcache.release.n90"

    Anyone have these files that they could upload for me? Thanks :)
     
  20. macrumors newbie

    Joined:
    Feb 6, 2011
    #20
    Failed error on GP jailbreak - iPad

    Thanks for this, worked a treat!!!!
     
  21. macrumors newbie

    Joined:
    Apr 4, 2010
    #21
    Hello! I need a hand!

    I've done this Redsn0w method with a few iPod touches and iPhones! However, today I got my first 2nd Gen MC model. When I do all the same thing as I did with the other iPods and iPhones, Redsn0w simply doesn't let me do it, because it doesn't support MC models. I have no idea how to get Cydia onto it, as the Loader server is down!

    Any help would be very appreciated.
     
  22. macrumors newbie

    Joined:
    Feb 17, 2011
    #22
    Passcode

    Thanks! Now I just need to get past this darn passcode. Could somebody help??
     
  23. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 26, 2010
    #23
    What do you mean?
     
  24. macrumors regular

    Joined:
    Jan 24, 2008
    #24
    THANK YOU! THANK YOU! THANK YOU!


    dont know why opening greenpois0n directly doesnt work, but this does.

    I was going CRAZY until I found this !

    thank you so much !


    (any idea why this works?)
     
  25. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 5, 2011
    #25
    Omg thank you cydia maker

    :d your the best !!!!!
     

Share This Page