Some Youtube videos are stuttering...

Discussion in 'Mac mini' started by namethisfile, Mar 29, 2012.

  1. macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 17, 2008
    #1
    on my 2011 mac mini with amd gpu. I recently only had this problem though after updating flash to 11.2.2...

    not all youtube videos have this stutter. as a test, i checked the same youtube video with the stutter on my mid-2010 macbook pro and it played normally without any stutter.

    just weird and wondered if the latest flash update broke something with the amd gpu on the 2011 mac minis, specifically.

    so far, i have only experienced this stutter on some youtube videos, fortunately.

    anyone else having the same issue?
     
  2. philipma1957, Mar 29, 2012
    Last edited: Mar 30, 2012

    macrumors 603

    philipma1957

    Joined:
    Apr 13, 2010
    #2
    just boot with you backup osx drive that has an older osx to test your theory.

    Should read older flash 11.2.1 not older osx sorry
     
  3. namethisfile, Mar 30, 2012
    Last edited: Mar 30, 2012

    thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 17, 2008
    #3
    yeah, right.

    boot back to 10.7.2?

    are you serious?

    you shouldn't have replied to this thread if it didn't imply to your situation, as well, which i thought i made clear with my statement above...

    i also don't have a backup drive with 10.7.2 lying around so i can do what you want me to do....

    update: anyway, just wanna re-iterate that this thread is less-troubleshooting and more of an observational issue with some youtube videos stuttering--specifically after updating flash to 11.2.2... i watched the same youtube video on my mid-2010 macbook pro w/ same version of flash and os as the 2011 mac mini w/ amd gpu and the video didn't stutter....

    whatever.... just don't say what that guy above said...
     
  4. macrumors newbie

    Joined:
    Mar 30, 2012
    #4
    If you are on Safari you you could try using clicktoflash.
    Besides blocking flash it will use the HTML5 video container if available. That should stop the stuttering if it is really a flash related issue.

    If you don't use safari there should be an option somewhere in your youtube account settings to use the HTML5 video instead of flash.
     
  5. philipma1957, Mar 30, 2012
    Last edited: Mar 30, 2012

    macrumors 603

    philipma1957

    Joined:
    Apr 13, 2010
    #5
    I made correction older flash not older osx


    Still means I don't have a backup osx drive made the problem more difficult. That is okay. You got pissed Since My answer looked wrong.

    If you do updates without having a working backup you will get efffed. No one wants to hear that .

    Just would have made it faster to find out if the patch broke the the flash.

    Your testing on a 2010 macbook pro does help since you have upgraded it to the same version of flash. It proves the patch works on some gear.



    Unfortunately without proper backup you have to wait until someone on site with the exact same piece of gear and software lets you know they have the same problem. What happens if no one says yes?


    Backups and flash aside:

    BTW if your 2011 mini has an oem hdd or an ssd inside matters. Some ssd's have had stuttering issues. your ssd may be failing

    Also connection is it wi fi cat 5 cable?

    If wi fi can you do a test with cat 5 ethernet .

    Have you tried the bad video at 480p vs 720p vs 1080p?

    When you tested with both computers were you using the same connection.

    Are you in an area that the net slows down at certain times? In my area 2pm to 3pm on a school day the nets gets very slow. The kids come home from school and the net bogs down. So when the mini stutters and the macbook pro does not it the test at the same time give or take 5 minutes.

    One last thing consider that everytime you do a patch or software upgrade you entire computer can be crashed. backups save a lot of anger and lashing out at people. peace and good luck with your computer issues.
     
  6. macrumors 6502

    Joined:
    Apr 13, 2010
    #6
    I get this problem occasionally on my 2.5 amd mini as well.
     
  7. macrumors 65816

    Luap

    Joined:
    Jul 5, 2004
  8. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 25, 2008
    #8
    i have the same problem,that was the main reason i was installing lion again because on mountain lion it was impossible to watch youtube videos,and on lion it was ok until i updated safari and flashplayer.For me it is really impossible to watch youtube videos,and only youtube because other flash videos are working still fine,i already did a reinstall from time machine without improvement.

    ----------

    By the way Youtube really starts to suck with all the ads ;-)
     
  9. macrumors 6502

    prvt.donut

    Joined:
    Jan 1, 2008
    #9
    I had an identical issue with my MBA.

    Some videos played back awful. When it started to load, safari would freeze and i couldn't scroll up or down for a few seconds and the video playback was horrific!

    Turns out that Google is beta testing some videos to playback in HTML5, which is not supported in safari yet.

    The trick is to right click a video that exhibits the issue and see if is says flash or HTML5.

    i found that one of the right click options is to remove yourself from the HTML5 beta trial.

    After doing that, i have never had an issue on youtube.

    I would also recommend enabling hardware decoding in Flash too.

    (right click a flash video and check the box, it'll apply to all videos from now on)
     
  10. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 25, 2008
    #10
    i got them on both html and flash,but just on the youtube site,if i play a youtube video from 3party site there is no problem
     
  11. macrumors 6502

    prvt.donut

    Joined:
    Jan 1, 2008
    #11
    I don't quite understand what you are saying, but you HAVE TO opt out of HTML5 beta testing program in YouTube.

    HTML5 video is suck for Macs.
     
  12. macrumors 65816

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Location:
    CT
    #12
    OP - can you give a sample link? i have 2011 model i5 with 6630 but everything is playing perfectly
     
  13. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 19, 2011
    #13
    I had a problem viewing 1 video on youtube & it was stuttering. So I did this & it worked great.

    Go to this website:
    http://hoyois.github.com/safariextensions/clicktoplugin/

    Now click on the link named:
    Download ClickToPlugin 2.6.3

    Go to wherever you downloaded this App & install.

    Now hopefully your videos won't studder......
     
  14. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 17, 2008
    #14
    unfortunately, i can't find the videos that stuttered on youtube, anymore. and fortunately, that is a good thing.
     
  15. macrumors newbie

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Location:
    Montréal, Québec, Canada
    #15
    I have the sames issues. I think it's Adobe's problem. Or a driver problem but we didn't receive a driver update for the Mac Mini since 2011 ?
     
  16. macrumors 65816

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Location:
    CT
    #16
    i received an updates yesterday and here is the latest
    Plug-in version 11.2.202.233
     
  17. macrumors newbie

    Joined:
    Apr 21, 2012
    #17
  18. macrumors 65816

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Location:
    CT
    #18
    i think the problem is the video itself when you change to 480p.

    my config: 16gb RAM / 120gb SSD + 500HD amd 6630 i5
     
  19. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 17, 2008
    #19
    i get the stutter at 480p on this video as well. altho, the stutter kinda goes with the music and choreography. lol!

    the stutter, tho, goes away at 360p.

    so, you're right that it could be the video itself that is causing the stutter....

    i ran it on an mac mini i7 w/ 6630m discrete gpu....
     
  20. macrumors 6502

    Joined:
    Aug 13, 2011
    #20
    Literally stolen from a previous post of mine, but you can try this to see if it works:

    This could, not necessarily will, fix the issue.
     
  21. macrumors 68000

    mentaluproar

    Joined:
    May 25, 2010
    Location:
    Ohio, USA
    #21
    Tried leaving html5, tried updates, clearing the flash cache (rhyming, ugh), and on 480, that video still stutters. Another issue I have is some videos have a lot of double buffering properly, but others are fine. This was never a problem on my core 2 duo mini and iMac, but it is on my i5 mini and on my iPad 2.

    Very frustrating.
     
  22. macrumors 6502a

    smallnshort247

    Joined:
    Oct 23, 2010
    #22
    Personally, I noticed this too on my 2011 Mini. It got so bad/annoying that I had to switch to Google Chrome. I don't notice the issue on Chrome.. Maybe the Mountain Lion version of Safari will fix the issue for me..
     
  23. macrumors 6502

    DrakkenWar

    Joined:
    Nov 7, 2010
    Location:
    San Antonio,Texas
    #23
    2011 i7 here never had a problem...

    I find it curious with all these issues that no one brought up Mactubes? I have used it for years, in fact, I can't remember the last time I was on the youtube site...:confused:

    http://www.macupdate.com/app/mac/28608/mactubes

    I know it involves installing another piece of software, but to be honest? It's a slick, simple interface. It's easier to navigate with, create playlists, and even download content you want to view offline.

    Just my observation on it. I will fire up Safari tonight and see if I can replicate what you are all experiencing.
     
  24. macrumors 6502a

    tmanto02

    Joined:
    Jun 5, 2011
    Location:
    Earth
    #24
    I am having the exact same issue, with the same Mac Mini, however it is not limited to youtube, recent videos playing from my iPhoto library are doing the same thing. Would you mind checking to see if this is happening to you as well?
     
  25. macrumors newbie

    Joined:
    Aug 7, 2012
    #25
    hi i have a 2011 mini that has the same issue. i have tried the various browsers as well as mac tubes as suggested above with no luck. all videos play fine below 480. it only seems to affect vevo videos as 1080p trailers such as big buck bunny or the avengers trailer they play fine. oddly if i play direct on the vevo website the videos play fine with no issues. could anyone with a 2011 AMD mac mini try the youtube video link above and try changing to 480 to see if they have the same issue? im not sure if it is a youtube/apple or vevo issue though?

    edit: just to add i had this issue with lion and upgraded to mountain lion which hasnt changed anything. i have also tried an a clean reload of lion which didnt make any differance.
     

Share This Page