Someone PLease help

Discussion in 'Mac Pro' started by jordansampson, Sep 12, 2006.

  1. jordansampson macrumors member

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Location:
    edmonton
    #1
    I dont know what is going on. I just got my new MacPro with a X1900. As soon as i took it out of the box i hooked it up to my 20 inch widescreen with its DVI port. The computer woudl start up but there was not picture. I had to use the AVI cord inconjunction with their converter to make it work.

    Now i loaded WoW. the game loaded fine but when i press "play game" the screen goes blank. I can hear the background music but cant see a picture? Is this a driver issue? if so can someone pelase tell me where i can get a new driver.

    Thank you
     
  2. suneohair macrumors 68020

    suneohair

    Joined:
    Aug 27, 2006
    #2
    Are you in Windows or OS X? That would help.
     
  3. jordansampson thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Location:
    edmonton
    #3
    sorry i should have gave more details. Im using OSX. i dont want to use windows ever again :p i cant seem to find mac drivers on the ATi homepage.
     
  4. suneohair macrumors 68020

    suneohair

    Joined:
    Aug 27, 2006
    #4
    And chances are you wont be able to. It sounds like something is wrong with either your card or the monitor.

    If you have another monitor try and duplicate what is happening on the 20".

    If the same thing happens, you may have an issue with the card. I am not really sure how you could go about getting a different driver for it.

    Maybe a reinstall of OS X is in order?
     
  5. jordansampson thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Location:
    edmonton
    #5
    are u serious, i just took it out of the box lastnight.
     
  6. suneohair macrumors 68020

    suneohair

    Joined:
    Aug 27, 2006
    #6
    Bad components happen. Even on $2500 computers. It could have been damaged during shipment. Who knows?

    You need to verify what the problem is though through elimination. Reinstall OS X. Try a different monitor. If those things dont't solve the problem it would seem that you have a hardware issue.
     
  7. simie macrumors 6502a

    simie

    Joined:
    Aug 26, 2004
    Location:
    Sitting
    #7
    The card may just need re-seating in the pci - express slot.
     
  8. dpaanlka macrumors 601

    dpaanlka

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Location:
    Illinois
    #8
    Stock video cards on Macs don't usually have drivers to download, other than those provided by Apple via Software Update.

    Your card is probably switching to a refresh rate your display can't support, but is telling the card that it can.

    This is a common problem with cheaper displays.

    What brand is it?
     
  9. jordansampson thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Location:
    edmonton
    #9
    my mon is a metro. Its not the best buit it shoul dbe able to handle a game as old as WOW. i can play it fine on any PC hooked up to it. I called apple today and they said it wasnt the computer and to call Blizzard. i cant believe i paid the extra for that tec support.

    as an aside, its also not playing .avi movies?
     
  10. suneohair macrumors 68020

    suneohair

    Joined:
    Aug 27, 2006
    #10
    Apple isnt going to help you with software that they dont make.

    As far as .avi does, you are going to need the divx codec. I would recommend http://www.videolan.org/vlc/

    They make a nice player, and it usually plays everything. You will need something for WMV as well like Flip4Mac.
     
  11. jordansampson thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Location:
    edmonton
    #11
    i know that apple isnt going to help me with software they didnt make. However this isnt a "blizzard" problem, its a problem with their graphics card. Both my mon, as well as the game work fine on TWO diffrent PC's. On top of that for some reason MY DVI cord isnt accepted, i have to use my AVI one with thier converter.

    thank you for the link. I downloaded divx already but it still wont play. i only get sound.
     
  12. jordansampson thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Location:
    edmonton
    #12
    fixed... thank you to the person who told me to reseat the card, that fixed it right away. guess it wasnt a blizzard issue afterall... go figure.
     
  13. NATO macrumors 68000

    NATO

    Joined:
    Feb 14, 2005
    Location:
    Northern Ireland
    #13
    Probably got bumped out of place during shipping. Co-incidentally, don't you just love courier companies? :p
     
  14. jordansampson thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Location:
    edmonton
    #14
    ahahah im so unimpressed with courier companies right now. I ordered a ibook as well off of ebay. the shipping was 30$. It ended up costing me 130$ after everything was said and done.
     

Share This Page