Somewhat frequent freeze

Discussion in 'MacBook Pro' started by JPT, Mar 13, 2007.

  1. JPT macrumors regular

    Joined:
    May 4, 2006
    #1
    Hey, every once in a while my whole laptop will freeze. The only way to get it to work again is a hard restart. It doesn't seem to happen when I am doing anything in particular. it just happens...


    Specs:
    MBP 15.4"
    2 GB RAM
    120 GB HDD (5400 RPM)
    ATI Radeon X1600 256MB
    blah blah blah


    I checked my crash logs but there doesn't seem to be anything there... :(
     
  2. ebouwman macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Location:
    Canada
  3. nazmac21 macrumors 6502a

    nazmac21

    Joined:
    Feb 25, 2007
    Location:
    Digital World
    #3
    Do you have the latest version of Mac OS X (10.4.9)?
     
  4. JPT thread starter macrumors regular

    Joined:
    May 4, 2006
    #4
    What would I be looking for in the Activity Monitor?

    Any yes, I just upgraded before the crash... Would it have anything to do with me not restarting soon after the update downloaded/installed? I just hid the update screen when it was done because I didn't want to restart just yet...
     
  5. nazmac21 macrumors 6502a

    nazmac21

    Joined:
    Feb 25, 2007
    Location:
    Digital World
    #5
    The computer will re-start after an update (by pressing restart after the software update is finished). Did you in some way interrupt the software update?
    Activity Monitor will show processes and whats using your RAM.
     
  6. JPT thread starter macrumors regular

    Joined:
    May 4, 2006
    #6
    It has never auto restarted for me since day one. It asks me if I want to restart or shutdown once the update is done.

    And all I did was use Adium and surf the net while it was doing its thing.
     
  7. nazmac21 macrumors 6502a

    nazmac21

    Joined:
    Feb 25, 2007
    Location:
    Digital World
    #7
    That might do something with that. I just leave my laptops idle when I run Software Updates.
     
  8. ebouwman macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 5, 2007
    Location:
    Canada
    #8
    i'm almost allways doing something when i'm updating because i only get updates when i'm using my computer, i don't stop what i'm doing just because an update started loading, but i do shut down all of my apps before i shut down.
     

Share This Page