Sony 27" Television as Second Monitor?

Discussion in 'Mac Accessories' started by hirstopher, Mar 27, 2006.

  1. hirstopher macrumors newbie

    Joined:
    Jul 14, 2004
    #1
    So, being the smart-lad that I am I thought I'd go ahead and hook up my 12" G4 powerbook to my tv, as I've only recently returned from travelling Asia and am back in my childhood room *sigh*. I have another monitor that works great as a second monitor, but bigger is better right? Right? As it turns out the tv is really only good as a tv - everything is magnified and hard to read when I put it up on the tv screen. It's quite sad, as I really was looking forward to being a 2 monitor man again.

    Does anybody have any suggestions as to how to make my tv work more like a monitor? I've changed the resolution settings on my tv and all that, and I've even tried messing with the tv settings, but nada. Any help would be appreciated.

    Thanks in advance,

    Chris
     
  2. Airforce macrumors 6502a

    Airforce

    Joined:
    Jan 12, 2006
    #2
    My 27 inch flat screen tube works fine as a 2nd monitor. 800x600 works best, 1024x768 is a little small, but readable. Just adjust your resoultions. Other than that, you can't do much else.
     
  3. cairo macrumors regular

    Joined:
    May 6, 2005
    #3
    always found regular tube TVs too harsh on the eyes for reading text myself
     
  4. Airforce macrumors 6502a

    Airforce

    Joined:
    Jan 12, 2006
    #4
    I use to until I got this flat screen tube. :)
     
  5. grapes911 Moderator emeritus

    grapes911

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Location:
    Citizens Bank Park
    #5
    I even find flat screens to be unrealistic for a second monitor (unless you are only going to use them for video). Words are just too fuzzy and I get a huge headache.
     
  6. Airforce macrumors 6502a

    Airforce

    Joined:
    Jan 12, 2006
    #6
    I guess it works for some and not for others.
     
  7. Josh396 macrumors 65816

    Josh396

    Joined:
    Oct 16, 2004
    Location:
    Peoria/Chicago, IL
    #7
    I agree. I couldn't do anything but watch movies on the TV. Surfing the web or even trying to go through my iTunes library didn't seem practical.
     
  8. wako macrumors 65816

    Joined:
    Jun 6, 2005
    #8
    hirstopher...


    There isnt much you can do with that TV. Especially if it is your standard TV that isnt even HD. You are simply stuck with a terrible looking image.

    If that is a HD TV, you might want to try getting better cables. If you are using some cheap cables, that can effect your image quality by a little. Other than that there isnt much you can do since HD TV only allows you to either use the higher resolution or the standard low resolution.
     

Share This Page