Sound problems on iMac

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by atari1356, Jun 23, 2005.

  1. atari1356 macrumors 68000

    atari1356

    Joined:
    Feb 27, 2004
    #1
    I have a 20" 1.8GHz iMac here at my job... I've been doing some audio work with Garageband and the freeware program Audacity. At one point yesterday, Audacity locked up and ever since then I can't hear sounds played from a Finder window, or in Safari. Strangely, alert sounds work fine, and so does playing music from iTunes, and stuff in Garageband.

    I've tried adjusting settings in the sound control panel, rebooting, shutting down completely, and even resetting the PRAM and nothing has fixed it.

    Is there anything else I can try? (short of reinstalling the OS)

    Thanks for any advice. :)
     
  2. atari1356 thread starter macrumors 68000

    atari1356

    Joined:
    Feb 27, 2004
    #2
    Heh... nevermind.

    It just started working again for no apparent reason a couple of minutes after I posted that first message. :eek:
     
  3. Sharewaredemon macrumors 68000

    Sharewaredemon

    Joined:
    May 31, 2004
    Location:
    Cape Breton Island
    #3
    I forget why and how this happens. But one way to fix it is to open Garageband, and then quit it.

    There was a thread about this about a week ago.
     
  4. Eniregnat macrumors 68000

    Eniregnat

    Joined:
    Jan 22, 2003
    Location:
    In your head.
    #4
    I know the problem is solved, but you might want to look at the cause.

    Are you doing any audio routing? (Ie. Soundflower/sfbed, Jacktools, or Audiohyjack). Just a thought.
     

Share This Page