Suggestions regarding sound alert failure

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by OnceUGoMac, Mar 15, 2006.

  1. OnceUGoMac macrumors 6502a

    OnceUGoMac

    Joined:
    Mar 3, 2004
    #1
    The alert sounds in Mail and iChat aren't working. I have reset the .plist for both apps to no avail. In iChat, when I test the alert sound it works, but not when using the app. Any suggestions? I use 10.4.5 on a G4 iBook. Thanks.
     
  2. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #2
    Maybe try resetting some core audio settings by opening and closing Garageband. This is of course assuming you have the Alert Sounds volume unmuted in System Preferences. :)
     
  3. OnceUGoMac thread starter macrumors 6502a

    OnceUGoMac

    Joined:
    Mar 3, 2004
    #3
    Thanks, mj. It's unmuted in system peferences. I opened and closed garageband as suggested. Still no sounds with iChat. :confused: Thanks for the suggestion, though.:)
     
  4. ero87 macrumors 65816

    ero87

    Joined:
    Jan 17, 2006
    Location:
    New York City
    #4
    did you also lose sounds for emptying trash, taking screenshots, etc? This problem happens to me every few days, the only apparent fix is a restart. The sound effects just disappear, i'd love a real solution to this problem.
     
  5. OnceUGoMac thread starter macrumors 6502a

    OnceUGoMac

    Joined:
    Mar 3, 2004
    #5
    You know, ero, you'd figure that as a Windows user, I would have restarted it before you suggested it.:eek: It works again. Thanks. :)
     

Share This Page