Switch on Restrictions programmatically

Discussion in 'iPhone/iPad Programming' started by IDMah, May 13, 2011.

  1. macrumors regular

    Joined:
    May 13, 2011
    #1
    Hi All.

    Just wanted to know if anyone has found a way to switch on or set restrictions
    programmatically. here's the caveat without jail break.

    Probably against apple regime but would be useful.

    thanks
    Ian
     
  2. macrumors regular

    Joined:
    Aug 26, 2010
    #2
    What do you mean restrictions?
     
  3. macrumors regular

    Joined:
    Apr 7, 2011
    #3
    You shouldn't be able to and if you could, don't. I'll punch you otherwise, Restrictions are for the end-user ONLY.
     
  4. macrumors 68000

    Joined:
    Jan 28, 2003
    Location:
    Less lost in L.A.
    #4
    They are talking about the Restrictions in the General tab in Settings.

    The OP wants the ability to override what the user has set. This could be disastrous as then an app could allow itself to use location services behind your back, or allow in app purchasing if you disabled it.
     
  5. thread starter macrumors regular

    Joined:
    May 13, 2011
    #5
    Uhmmm no..

    Actually I want to turn on restrictions that the user sets.
    or maybe add elements to it. So please don't punch me in the face...:p

    but from the gist, I guess the answer is no.
     
  6. macrumors 68000

    Joined:
    Jan 28, 2003
    Location:
    Less lost in L.A.
    #6
    What other restrictions are there besides what I described? Application DEFAULTS maybe?
     
  7. thread starter macrumors regular

    Joined:
    May 13, 2011
    #7
    Yes.

    Yeah.. I just want to toggle on the setting ->General->restrictions.

    Ultimately it would be nice to be able to set those restrictions within the app.
    but I'd settle for turn on turn off restrictions set in:
    setting ->General->restrictions.


    thinking the answer is still an emphatic no! :(
    thanks
    Ian
     
  8. Moderator emeritus

    robbieduncan

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    London
    #8
    In general you cannot alter any setting inside the Settings app apart from settings for your own application if you have a settings bundle. They are not your settings to change.
     

Share This Page