System Profiler Problems

Discussion in 'Mac Help/Tips' started by stromie952, Feb 19, 2003.

  1. stromie952 macrumors regular

    Joined:
    Apr 22, 2002
    Location:
    Rochester, NY
    #1
    When I try to load the Apple System Profiler, it unexpectedly quits while loading the app.

    I am running 10.2.4 on my iMac 1Ghz.

    This is kind of disturbing and I hope that someone can help out.

    Thanx
     
  2. rainman::|:| macrumors 603

    rainman::|:|

    Joined:
    Feb 2, 2002
    Location:
    iowa
    #2
    have you done the Permissions Repair and fsck -y? this same thing happened to me, this is what fixed it for me--

    pnw
     
  3. FredAkbar macrumors 6502a

    FredAkbar

    Joined:
    Jan 18, 2003
    Location:
    Santa Barbara, CA
    #3
    Hmm, no System Profiler problems here on my 1 GHz iMac with 10.2.4. One thing I noticed, however, is that it says that the Machine model is a "PowerMac6,1 (version = 3.3)". Is this right? Why would it say PowerMac in the model name? All the other hardware info seems to be accurate.

    --Fred
     
  4. stromie952 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 22, 2002
    Location:
    Rochester, NY
    #4
    I ran fsck -y multple times (20 or so) and the same output happened every time.

    Still, my Apple System Profiler will not launch.

    Any other helpful hints?
     
  5. benixau macrumors 65816

    benixau

    Joined:
    Oct 9, 2002
    Location:
    Sydney, Australia
    #5
    i had that problem for a while even pre-.2.4.

    what i do is just as i start it i DO NOT close the about this mac window and i click on the 'Devices and Volumes' tab. that way it seem to not crash.

    good luck. let me know if this works
     
  6. stromie952 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 22, 2002
    Location:
    Rochester, NY
    #6
    Nope. no luck on that. It still crashes every time I launch it.
     

Share This Page