TAB function in osx?

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by maximus06, Nov 21, 2007.

  1. macrumors regular

    Joined:
    Nov 5, 2007
    #1
    Uhm, this is really annoying me, when I fill out forms in the browser and I think in osx in general, TAB doesn't bring me to the next field.

    Also in TextEdit, tab does not tab-in the text. Is there a different button for mac?
     
  2. macrumors 68000

    Joined:
    Nov 14, 2005
    Location:
    Danville, VA
    #2
    tab works fine for me in forms, and Text Edit. I don't know why it wouldn't work for you.
     
  3. macrumors member

    sinistersai4d

    Joined:
    Nov 17, 2007
    Location:
    Albany, NY
    #3
    So you're saying the tab button doesn't indent OR switch text box fields?

    To answer you question.. NO there isn't a different button for macs.. tab should be working just as it would on a PC.

    So.. to see if the tab button is functional at all I recommend hitting

    Command + Tab..
    when you do so this should come up..

    [​IMG]

    if it doesn't than your tab key isn't working.. try rebooting... also try shift+tab and see if it will tab in reverse.

    (btw command = the button by the space bar with an apple and a clover on it)
     
  4. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 5, 2007
    #4
    Command + TAB works, but just tab to indent or switch textboxes does not. Odd eh?
     
  5. macrumors 68040

    plinden

    Joined:
    Apr 8, 2004
    #5
    To get tab to go to all fields in web browsers, go to Preferences/Keyboard and Mouse/Keyboard Shortcuts and select the "Full keyboard access:" .. All Controls option. No, I don't know why that's not the default.

    I don't know why you don't have Tabs in TextEdit. I do.
     
  6. macrumors 68000

    Joined:
    Nov 14, 2005
    Location:
    Danville, VA
    #6
    You shouldn't have to do that to get it to work with fields in a web browser. Mine isn't set that way and it still works
     
  7. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 5, 2007
    #7
    ROFL - you know what, I used TAB as the text-to-speech key. LOL I set it to that, not knowing it would remove the normal tab function. Haha, problem solved.
     

Share This Page