Text Messages Not Making Notification Sounds....

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by jsquared, Aug 8, 2008.

  1. macrumors 6502

    jsquared

    Joined:
    Jul 2, 2008
    Location:
    Nashvegas, TN
    #1
    Anyone else having this problem? Sometimes I'll get a text and it won't make the sound. What's up with that? The wierd thing is that it will work all day then start not making a sound. Anyway to fix this?
     
  2. macrumors 68020

    benflick

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Location:
    Cincinnati, Ohio
    #2
    join the club. (meaning, it happens to many People) i would think it's not a hardware issue, just a mere software problem that will most likely be fixed in later software versions, so dont worry:) do a simple restart/restore and that will usually work
     
  3. macrumors regular

    Joined:
    Feb 18, 2003
    Location:
    Ontario-> Louisiana-> Colorado-> Ontario
    #3
    I have noticed it happens when I'm using the headphones, the ringtone for calls goes to the headphones and speaker but texts just go to the headphones.
     
  4. macrumors 65816

    andyblila

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Location:
    On My iPhone, or my iPad?
    #4
    I have the same issue. Works all day and then all of a sudden stops. I just cycle the power and it works again. Doesn't do it every day though. I think that we forget it's a computer and occasionally needs a reboot.
     
  5. macrumors member

    Joined:
    Oct 9, 2007
    Location:
    San Francisco
    #5
    Yup, I'm in the same boat along with the lock/unlock sounds doing the same thing.
     
  6. macrumors regular

    AlphaBob

    Joined:
    Jan 28, 2008
    Location:
    Rhode Island
    #6
    I had the problem you guys are describing AFTER I changed from the default sound. When I put it back to the default value I started getting alerts when SMS arrived.
     
  7. macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 14, 2007
    #7
    yup, almost everyone I know has seen this happen even with the 2.01 and even after restores / hard boots, force killing SMS, etc.

    Best thing to do, wait till this thread gets to 3 pages and put a link to it when you fill out the feedback form at www.apple.com/feedback/iphone.html
     
  8. macrumors regular

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Location:
    Texas
    #8
    I'll help you out with those 3 pages, im in the same boat on SMS sounds :(
     
  9. macrumors 6502

    yogamonkey

    Joined:
    Jan 5, 2006
    Location:
    Essex, UK
    #9
    Same here. Incoming SMS, no noise, no vibration. Meh.
     
  10. macrumors 6502a

    drummingcraig

    Joined:
    Sep 19, 2007
    Location:
    "Armpit of the South"
    #10
    +1

    This problem has been bugging me since the get go, and tonight I finally got annoyed by it enough to look into it online. So add me to the list. :mad:
     
  11. macrumors 6502

    Joined:
    Sep 15, 2007
    Location:
    South Carolina
    #11
    Add another to the list. The same thing happens to me, but it's fine after I reboot the phone. It doesn't do it often though. Maybe once a day or every few days. We gotta remember it is a little computer so it does need to be rebooted every now and then.
     
  12. macrumors regular

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Location:
    PA
    #12
    Good point. My girlfriend's 3G loses SMS notification every week or so, but a simple reboot does the trick.
     
  13. macrumors newbie

    Joined:
    Aug 5, 2008
    Location:
    7th Circle
    #13
    Identical situ here as well. Tried restoring the phone thinking that might help but after the 2hrs to restore same issue still occurs. Boooooooooo!
     
  14. macrumors newbie

    Joined:
    Jul 19, 2007
    #14
    I get the same thing after 10-20 texts.

    SMS stops making alerts.

    Lock sounds stop working.

    Etc.

    Been happening since 2.0. Still happens on 2.0.2.

    Very annoying. I use SMS as my primary means of communication.
     
  15. macrumors newbie

    Joined:
    Aug 22, 2010
    #15
    Text message sounds/notifications not working

    Hello all,
    Please add me to this list. I too have noticed it happens after using headphones, but plugging them back in and removing them and restarting the iPhone doesn't work. Add me to this solutions list if possible.
     
  16. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 8, 2014
    #16
    Same problem here. Make the sound when I send. No sound when I receive.
     

Share This Page