the QUAD's Integrated wireless antenna ..??

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by whitetrashanth, Dec 26, 2005.

  1. whitetrashanth macrumors member

    Joined:
    Oct 14, 2005
    #1
    right hears the dealiio....

    i have my family computer up in my 3rd floor above my bedroom, my bedroom is one floor below this which is where my new power mac quad will be on thursday,.. my family computer is P4 dell XP jobbie,....and that is where my INTERNET connection is,... yes ,.. on the 3rd floor.

    NOW,.. when i ordered my quad i ordered airport extreme with it, right so what im trying to ask here is can i have the airport extreme connected on the 3rd floor to my windows PC and it will wirelessly connect to my quad downstairs through the built in wireless antenna.... or will i have to buy another router????

    im confused of the power of this or will this have hardly any effect

    please help cheers
     
  2. Mord macrumors G4

    Mord

    Joined:
    Aug 24, 2003
    Location:
    UK
    #2
    it'll work fine.

    it's only a floor away, should work fine.
     
  3. Benjamindaines macrumors 68030

    Benjamindaines

    Joined:
    Mar 24, 2005
    Location:
    A religiously oppressed state
    #3
    I second that.

    But if it for some freakish reason it doesnt you can get one of these.
    http://drbott.com/prod/db.lasso?code=9141-QUSO
    (Available at apple.com)
     
  4. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #4
    P.S. When you run the Airport Admin Utility that comes installed for your Airport Extreme Base Station, there is an option in it to adjust the antenna transmitting power. So you can tweak it up slightly if you have trouble. But one floor shouldn't be a problem at all....In fact I'm one floor above my router at the moment. :) At home, my apartment is so small that you can never get too far away from the AEBS :D but I have the power turned waaay down and I can still use it everywhere in the apartment. So you should be fine. :)
     
  5. whitetrashanth thread starter macrumors member

    Joined:
    Oct 14, 2005
    #5
    ahhh excellent ,.. you guys are so helpful (and fast)

    its settled my mind,.. as iv never used a mac this is the start of a revolution


    thanks alot,.. im soOO excited :D
     
  6. mjstew33 macrumors 601

    mjstew33

    Joined:
    May 29, 2005
    Location:
    Illinois
    #6
    God, i have no idea what your asking. I've read it twice and it's so confusing. Can you re-explain.

    And benjamindaines, I don't think that will work if I understand some what correctly.
     
  7. mjstew33 macrumors 601

    mjstew33

    Joined:
    May 29, 2005
    Location:
    Illinois
    #7
    nevermind, I didn't understand because you added so much information like 2-3 times. I understand now. Yeah, you won't have any problems.
     
  8. whitetrashanth thread starter macrumors member

    Joined:
    Oct 14, 2005
    #8
    yeh sorry i dont tend to be tOOO concise when i type,..

    cheers anyway
     

Share This Page