The Unarchiver

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by Tech198, Mar 15, 2013.

  1. macrumors 603

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Location:
    Australia, Perth
    #1
    Hi all..

    having issues with extracting "self-extracting" exe file on Mac using this free utility.

    I'm trying to extract a exchange 2007 service pack, as i don't Windows installed in VM (as yet), so I thought i could just use this. As I'm aware, it only extracts some exe files, but self extracting files shouldn't be a problem..

    Not even half way through, Unarchiver quits. with an error saying unable to extract *.dll file ??

    Windows won't have this issue,, maybe a possible buggy utility ? Anything else i could try without Windows ?
     
  2. macrumors 6502

    Joined:
    Nov 2, 2010
    #2
    Try this:

    open Terminal (its in Applications > Utilities)

    type cd {path of directory containing your exe file}

    type gunzip -v name_of_my_exe_file.exe
     
  3. macrumors G4

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #3
    That happens sometimes with self-extracting EXEs, which come in all kinds of flavors, not all of which The Unarchiver understands. If I were you I'd report this as a bug to the developer of The Unarchiver.
     
  4. thread starter macrumors 603

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Location:
    Australia, Perth
    #4
    ok thanks.

    Regarding Terminal. i got this output

    gzip: E2K7SP3EN64.exe: unknown suffix -- ignored

    This was regardless i did if from directory or not.

    Thanks anyway.
     
  5. dakwar, Mar 15, 2013
    Last edited: Mar 15, 2013

    macrumors 6502

    Joined:
    Nov 2, 2010
    #5

    Try first renaming your file to E2K7SP3EN64.exe.zip

    Then issue gunzip -v E2K7SP3EN64.exe.zip


    And if that fails, try one of these two:

    unzip -v E2K7SP3EN64.exe

    unzip -v E2K7SP3EN64.exe.zip

    (note the missing "g")
     
  6. thread starter macrumors 603

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Location:
    Australia, Perth
    #6
    ok thanks...

    In both cases it failed....

    I posted issue on "bug tracker" and they said they'll get round to fixing it.
     

Share This Page