Thunderbolt to HDMI?

Discussion in 'MacBook Air' started by lionsfan, Jul 21, 2011.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Jul 21, 2011
    #1
    I just bought a 13" MBA and was wondering how I could connect it to my TV which only takes HDMI. What cables and coverters do I need? I am also hoping to transmit audio to the tv.

    thank you

    from google searches I can only come up with mini display port to hdmi cables and then a seperate audio cable from the headphone jack on the laptop to the tv
     
  2. macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #2
    You need a mini-DisplayPort to HDMI adapter. Because you have a 2011 Macbook Air, you can do audio over mini-DisplayPort.
     
  3. macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 9, 2010
  4. macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 22, 2007
    Location:
    Indy, IN
  5. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 21, 2011
    #5
    thanks a lot!! I never knew that thunderbolt supported audio
     
  6. macrumors 68040

    Joined:
    Sep 8, 2009
    #6
    I would think any HDMI cable would. I'm debating whether I should purchase a Thunderbolt-to-HDMI cable for my LED HDTV. I'm sure it would look great, I just don't see myself using the Mac desktop on it.

    I'm going to have a big video library on my Air, so maybe in that way I'd get some use out of it sometimes.
     
  7. macrumors regular

    Chopstick217

    Joined:
    Apr 11, 2011
    Location:
    Huntington Beach, CA
    #7
  8. macrumors member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Location:
    Pittsburgh
  9. macrumors 65816

    Joined:
    Apr 21, 2004
    #9
    You can try amazon. I got my minidisplay port to hdmi adapter for $5.52 : ) love watching my UK Top Gear torrent videos on my 37in lcd tv... pretty cool looking at 720p downloaded content with sound using my 2010 mba 11 in.
     
  10. macrumors 65816

    Yumunum

    Joined:
    Apr 24, 2011
    Location:
    U.S.
    #10
    Do what everyone else says (Buy a Mini DisplayPort to HDMI cable/adapter) That's what I'm going to do.

    But what sucks... Is the fact that Front Row is freakin' gone in Lion
     

Share This Page