.tiff attachments...

Discussion in 'Site and Forum Feedback' started by psychofreak, Dec 9, 2006.

  1. psychofreak Retired

    psychofreak

    Joined:
    May 16, 2006
    Location:
    London
    #1
    I would like the site to support .tiff attachments as this is the default format for a screenshot with 'Grab'.
     
  2. Blue Velvet Moderator emeritus

    Joined:
    Jul 4, 2004
    #2
    TIFFs are big and are unsupported by browsers, as far as I know. Can't imagine LZW, layered or CMYK TIFFS being of much use either.

    Do what I do: copy and paste it into an image-editing app and resave it down to a suitably-sized GIF or JPG. It's no big deal.
     
  3. robbieduncan Moderator emeritus

    robbieduncan

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    London
    #3
    What she said! Just open the tiff in preview and save it as a png or whatever. It takes like 10 seconds longer.
     
  4. psychofreak thread starter Retired

    psychofreak

    Joined:
    May 16, 2006
    Location:
    London
    #4
    I am completely acknowledgeable about the technical part of things.

    Easier than your method is opening the .tiff file in preview and then File->Save as. You then choose JPG as the format. No copy and pasting.

    EDIT: robbieduncan beat me to posting the method
     
  5. Blue Velvet Moderator emeritus

    Joined:
    Jul 4, 2004
    #5
    I copy and paste because Photoshop is always running. ;)
    Better control of JPGs and GIFs through ImageReady as well. That's all. Never use Preview.
     
  6. Doctor Q Administrator

    Doctor Q

    Staff Member

    Joined:
    Sep 19, 2002
    Location:
    Los Angeles
    #6
    You can use Automator to run a script that uses Preview's "Change type of image" command. Make yourself a drag-and-drop converter for Grabbed images.

    If you have Photoshop, automate it there.
     
  7. pianoman macrumors 68000

    pianoman

    Joined:
    May 31, 2006
    #7
    what does this mean? do you mean you know about technical stuff or not? :p
     
  8. psychofreak thread starter Retired

    psychofreak

    Joined:
    May 16, 2006
    Location:
    London
    #8
    The firefox spell check messed up 'unknowledgeable'
     
  9. decksnap macrumors 68040

    decksnap

    Joined:
    Apr 11, 2003
    #9
    Why not use the keyboard screengrab tools instead of 'Grab'? Then you won't have to convert anything.

    shift+apple+3
    shift+apple+4
    shift+apple+4 - spacebar
     

Share This Page