Tiger increases Airport Signal Strength!

Discussion in 'Macintosh Computers' started by evilbert420, May 2, 2005.

  1. evilbert420 macrumors member

    Joined:
    Jul 22, 2002
    #1
    I typically use my new AlBook 15" on a desk in my living room, next to my keyboard/music equipment. I was surprised when I bought it that I was getting only about 50-60% signal strength, when my other computers (some PCs, but also a PowerMac G4 MDD Dual1G) usually averaged 80% in the same location. Moving the screen (antenna are on either side of the LCD) didn't effect the signal strength much if at all.

    After loading Tiger, I find my signal strength is back up to 80-85%. Instead of two bars indicated on my Menu Bar icon, I now get four bars.

    I haven't seen others indicating this, so I'm wondering if this is an actual improvement to Airport Extreme or if it's simply reading signal strength accurately now.
     
  2. 36183 Guest

    Joined:
    Jun 24, 2004
    #2
    yeah i noticed wifi improvements on my powerbook with tiger, i wonder what they did to make it better seeing that tiger is just software.
     
  3. grapes911 Moderator emeritus

    grapes911

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Location:
    Citizens Bank Park
    #3
    I doubt its acutally impoved the signal. The OS only has so much control over hardware. Its might just be a more acurate reading.
     
  4. 36183 Guest

    Joined:
    Jun 24, 2004
    #4
    or a firmware improvement, or tiger is just lying.
     
  5. jmsait19 macrumors 6502

    Joined:
    Jan 26, 2004
    Location:
    MO
    #5
    i also am noticing more bars in my airport signal. i vote for better firmware.
     
  6. mcmav37 macrumors 6502

    Joined:
    Dec 30, 2004
    Location:
    Ann Arbor, MI
    #6
    According to this review , the indicator has been revised to indicate performance and throughput.

    Hmm, it still just feels better to see 3-4 bars instead of 2-3.
     
  7. tekmoe macrumors 68000

    Joined:
    Feb 12, 2005
    #7
    the true test will be when i take my pb to the coffee shop and see 4 different wireless networks. as of right now, i can only see two. my thinkpad can see four. after i upgrade to tiger, i will test this.
     
  8. grapes911 Moderator emeritus

    grapes911

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Location:
    Citizens Bank Park
    #8
    I'm pretty sure the OS cannot install firmware without your consent.
     

Share This Page