Tiger Install Issues

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by yogi477, Apr 29, 2005.

  1. yogi477 macrumors regular

    Joined:
    Jun 8, 2002
    Location:
    England
    #1
    Hi guys,
    I just installed Tiger but before it got to the end it said there were problems installing and it wouldn't work if I tried agin then it restarted again and loaded the OS ok but its being wierd like if I search in Spotlight I get these wierd Martix-type characters in the background in some places. I tried to use Grab to show you but its not there! I also don't seem to have airport admin utility.
    Please help!
    Ryan
     
  2. yogi477 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 8, 2002
    Location:
    England
    #2
    Also....

    I also can't open word cos I get this:

    The application "Word" could not be launched because of a shared library error: "-<Microsoft Word><Microsoft Word><CarbonLib><>"

    Or Shockwave INstaller (as that isn't working in Safari) as I get this

    The application "Shockwave Installer Slim" could not be launched because of a shared library error: "9<BaseInstaller Carbon><BaseInstaller Carbon><CarbonLib><>"

    Please help!!!
     
  3. yogi477 thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 8, 2002
    Location:
    England
    #3
    Managed to get Capture

    I managed to get a screen capture but now I am pretty worried as not much will open because of this Carbonlib thing

    Picture is attached, look at the bottom of the spotlight window.
     

    Attached Files:

  4. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #4
    Normally I'd say repair permissions but umm...

    You sure you can't chuck the DVD back in and do a fresh install? Reformat the hard drive and everything, but it'll need backing up in the meantime. Hopefully, someone else can come up with a less drastic solution.
     
  5. SilentPanda Moderator emeritus

    SilentPanda

    Joined:
    Oct 8, 2002
    Location:
    The Bamboo Forest
    #5
    Did you do a clean install, archive & install, or... whatever the other option is (upgrade probably)?

    I always do a clean install of every 10.x release just because so many people seem to have various problems with the other installs... I guess not everybody can do that (backup their stuff) but if you can... I'd highly recommend it...
     
  6. reegez macrumors newbie

    Joined:
    Apr 27, 2005
    #6
    tiger shutdown

    i've installed tiger on my 2 macs using the upgrade option and now both hang on shutdown - anyone else seen this?
     
  7. iMetalG5 macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 13, 2005
    #7
    oh boy are these the first bugs to start showin?
     

Share This Page