Titanium won't boot

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by Reflow, Apr 24, 2006.

  1. Reflow macrumors 68000

    Reflow

    Joined:
    Mar 30, 2005
    Location:
    NJ/PHL
    #1
    Hey gang,

    My old TiBook all of the sudden will not boot up or anything. No startup noise or anything like that. Anybody have any sugestions on what might be wrong? (already changed out power adaptors still nothing) :confused: :confused:
     
  2. TEG macrumors 604

    TEG

    Joined:
    Jan 21, 2002
    Location:
    Langley, Washington
    #2
    Is it a 400/500/550/667 or newer?

    Remove all power, battery, accessories.
    Press the reset button for 5 seconds
    (on 400/500/550/667 it is next to the modem on the back. On the newer ones, it is under the Eject key on the logic board.)

    Reattach battery and power. Power On, let sit for several minutes. If it doesn't work then, try removing ram and using only one stick at a time.

    TEG
     
  3. gman71882 macrumors 6502

    gman71882

    Joined:
    Jan 12, 2005
    Location:
    Houston, Tx
    #3
    Bad RAm "usually" dosent cause the entire system not to boot.
    BUT if you only have one stick that goes bad, then it wont turn on at all. If you have a RAM failure, the computer usually will Bong 3 times and the sleep light will flash.

    Last resort, you can take the HD out and put it in an Enclosure to retrieve you DATA. Theres a good chance that the Hard drive will be ok.
     
  4. jocool5 macrumors member

    jocool5

    Joined:
    Dec 12, 2005
    Location:
    Minnesota
    #4
    Might be the internal powersupply, I dont know how but sometimes they stop working.
     
  5. Reflow thread starter macrumors 68000

    Reflow

    Joined:
    Mar 30, 2005
    Location:
    NJ/PHL
    #5
    Thanks for all your help which fixed the issue. MAN I feel great that I just got such a deal on this old TiBook 500mhz which was sold to be a being a bad logic board :) :D :D
     

Share This Page