title problems with iMovie

Discussion in 'Digital Video' started by Chris Walsh, Nov 13, 2005.

  1. Chris Walsh macrumors newbie

    Joined:
    May 10, 2005
    #1
    I did a quick search for this problem but i didn't turn up much (maybe my search wasn't very well directed, though!)

    I think iMovie is a very strong editing software, it totally does the trick for most basic stuff. BUT I NEVER have luck when I try to use titles!

    It lets me choose a type of title, it lets me preview it... but not apply the title to my piece. I end up making my titles in Photoshop, saving the titles as stills, import that still into iPhoto, then bring it into iMovie. That works pretty well, but I would REALLY like to get the titles working in iMovie.

    Is this a problem other people run into with iMovie? Any plugin fixes, that sort of thing?

    Cheers,
    Chris.
     
  2. OutThere macrumors 603

    OutThere

    Joined:
    Dec 19, 2002
    Location:
    NYC
    #2
    Are you trying to put the titles over video, or just over black? If you want them over video you have to un-check the "Over-Black" box somewhere in the title pane, otherwise you should leave it checked, else iMovie will look for a clip to put it on top of.
     
  3. Zatko macrumors newbie

    Joined:
    May 8, 2005
    #3
    I have the same problem

    I cannot add titles to my movies.

    Well I should clarify, I was able to add one in the beginning of the movie when I started my project. Now the titles effects are all but dead features. None of it works. I followed the exact iMovie instructions but there is obviously a bug preventing it from working. Basically, the 'Preview' button works all nice and all, but the 'Update' button is totally grayed out. I've tried almost everything but i cannot get iMovie to add Titles to my clips.
     
  4. Applespider macrumors G4

    Applespider

    Joined:
    Jan 20, 2004
    Location:
    looking through rose-tinted spectacles...
    #5
    The only problem I have is that in a widescreen PAL DV, the titles don't always show up as previewed.

    The biggest potential problem is not realising that dragging the text over doesn't import the title. You have to drag the little 'T' next to the type of title over to the timeline rather than the text that you've entered or the preview.
     
  5. Roxyfur macrumors newbie

    Roxyfur

    Joined:
    Apr 21, 2016
    #6
    I have a weird problem in iMovie. When making my movie, I have an intro title then the subject title then my movie, etc.
    When I playback, the subject title repeats itself 3 times though I only put one box in the sequence. I have started with a clean project but it continues to do this. It's driving me nuts! Here is a link for one video that has the problem. It's screen after "Hi Friends!" ... any help would be greatly appreciated!

     
  6. Dave Braine macrumors 68030

    Dave Braine

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Location:
    Warrington, UK
    #7
    Have you tried deleting the Title and trying again?
     
  7. Roxyfur macrumors newbie

    Roxyfur

    Joined:
    Apr 21, 2016
    #8
    Yes, I've even start with a fresh movie and it just won't go away :(
     
  8. Dave Braine macrumors 68030

    Dave Braine

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Location:
    Warrington, UK
    #9
    Well, I've tried, but I can't replicate your problem. Sorry.
     

Share This Page