trouble installing leopard on imac G5

Discussion in 'PowerPC Macs' started by Bee-Tee, Jul 21, 2011.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Jul 21, 2011
    #1
    Hello,

    I'm looking for solutions / advice as I am trying, very unsuccessfully, to install Leopard on my G5 iMac.

    My iMac is current running panther. When I insert the the install DVD into my iMac I select the install option. I am then prompted to restart in order to commence installation. My computer restarts and install doesn't take place.

    I've attempted to boot off the DVD (holding down the 'c' key at start-up) but again, nothing happens

    My iMac exceeds the system requirements for installation and I have a black install dvd for leopard.

    Any advice gratefully accepted.

    Hoorah
    Brendan
     
  2. macrumors 68000

    Nameci

    Joined:
    Oct 29, 2010
    Location:
    The Philippines...
    #2
    Have you "repartitioned" and "erased" the drive?
     
  3. macrumors 65816

    adcx64

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Location:
    Cudi Zone
    #3
    Any USB or FireWire hard disks connected? If so, disconnect them. Ive had the same problem with a PC I was working on before I made the switch to Mac.
     
  4. macrumors 6502

    MAC MAN JW

    Joined:
    Jul 12, 2011
    Location:
    Buffalo,Ny
    #4
    Go to system preferences(in os x panther)>startup disc>(click)Mac osx dvd>restart. then it will boot in to your osx dvd to install (make sure your dvd is in the drive when you go to startup disc):apple::)
     
  5. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jul 21, 2011
    #5
    Many thanks to everyone who has posted so far; still no luck!

    I'm beginning to suspect the issue is with the install disk. It doesn't appear when I do a 'c' key restart, or target disk mode.

    It does appear in the system preferences under 'start-up' but again it just restarts.

    Is there a way I can ascertain whether my install disk is corrupt?

    Hoorah
    Brendan
     
  6. macrumors 6502a

    VanneDC

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Location:
    Dubai, UAE
    #6
    Triply, try holding down option on restart ,that should let you select the install DVD,

    Cheers
     

Share This Page