Trouble setting up KDE 3.1 on Panther/X11

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by Billicus, Nov 13, 2003.

  1. Billicus macrumors 6502a

    Billicus

    Joined:
    Apr 3, 2002
    Location:
    Charles City, Iowa
    #1
    Hi. I am working on a PowerBook 17" that came with a Panther installed on it. I downloaded and installed the X11 Windowing application for Panther. I also installed the Developer Tools so that I have a gcc compiler (2.9.x I believe). I installed Fink (0.6.1) and used 'sudo apt-get install bundle-kde' to download and install the necessary elements to get kde up and running. It took me twice to dowload all the files because something weird happened at the end. The second time I got everything but the computer locked up when I was installing them. I finally got it configured properly I think. I was going to put something to this end in .xinitrc:
    source /sw/bin/init.sh
    /usr/X11R6/bin/quartz-vm --proxy-only
    /sw/bin/startkde

    I believe shadowfax gave me these Shell commands when I set up Kde linux on my iMac. Anyway, this is the error I get when I try to run startkde from /sw/bin/startkde.

    Any ideas?
     

    Attached Files:

  2. Billicus thread starter macrumors 6502a

    Billicus

    Joined:
    Apr 3, 2002
    Location:
    Charles City, Iowa
  3. Billicus thread starter macrumors 6502a

    Billicus

    Joined:
    Apr 3, 2002
    Location:
    Charles City, Iowa
  4. ngb macrumors newbie

    Joined:
    Dec 4, 2003
    #4
    Typos in your .xinitrc

    You've got some typos. Change

    /usr/X11R6/bin/quartz-vm --proxy-only

    to

    /usr/X11R6/bin/quartz-wm --only-proxy


    I don't know if this will solve you're problem, but it might be a start.
     
  5. MacsRgr8 macrumors 604

    MacsRgr8

    Joined:
    Sep 8, 2002
    Location:
    The Netherlands
    #5
    You sure you installed ALL Xcode dev. packages?
    The X11 dev. pkg is a custom install one.... Got me tricked too.
    BTW, after (succesfully) installing X11 + dev pkgs + Fink 0.6.3 + "bundle-KDE" the KDE GUI did startup, but all windows were non-active.... So it almost worked. Any ideas if KDE desktop environment was updated since about 3 weeks? Maybe that was my problem.
     
  6. Counterfit macrumors G3

    Counterfit

    Joined:
    Aug 20, 2003
    Location:
    sitting on your shoulder
    #6
    Oh c'mon, you could have at least spelled Bueller right :rolleyes:
     

Share This Page