Trouble with styling php elements

Discussion in 'Web Design and Development' started by macjakob, Oct 15, 2008.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Feb 16, 2006
    #1
    Hi,

    I'm having trouble styling some elements on my site that I've begun making:

    http://www.jkholtmann.dk/ny/

    at the top you see the navigation bar, which should be a horizontal list.
    The index.php just pulls content from the other pages (linked to in the nav bar) and displays them in the content area.

    __________________________________
    My css looks like this:

    body {
    background-color: #e9e6d6;
    margin: 0; padding: 0; border: 0;}

    .content {
    margin: 0 auto;
    background-color: white;
    width: 800px;
    height: 500px;
    padding: 30px;
    text-align: left;
    }

    /*---- navigation ----*/
    #navigation {
    border: 0;
    list-style-type: none;
    z-index: 1;
    text-decoration: none;
    font: 12px Helvetica, Arial, Geneva, sans-serif;
    text-align: center;
    color: #333;
    display: inline;
    padding-right: 50px;
    text-align: center;
    }

    #navigation a {
    text-decoration: none;
    color: #75736b;
    }

    #navigation a:hover {
    text-decoration: none;
    color: #464540;
    }
    ________________________________

    and the horizontal navigation list part in my index.php:

    <body>



    <?
    $selected[$p] = ' class="active"';
    ?>
    <div id="navigation">
    <ul="navigation">
    <li<?=$selected['forside']?>><a href="?p=main">Forside</a></li>
    <li<?=$selected['sortiment']?>><a href="?p=sortiment">Sortiment</a></li>
    <li<?=$selected['bestil']?>><a href="?p=bestil">Bestil</a></li>
    <li<?=$selected['omos']?>><a href="?p=omos">Om os</a></li>
    <li<?=$selected['kontakt']?>><a href="?p=kontakt">Kontakt</a></li>
    </ul>
    </div>
    <br>
    <div class="content">
    <? include("pages/".$p.".php"); ?>
    </div>
    </body>


    I really don't see where I'm making a mistake, anyone care to explain? Your help is greatly appreciated.
    I have a hunch that I'm doing something wrong with the classes/styles in the css file itself?

    Thank you in advance,

    Jakob
     
  2. macrumors 65816

    ChicoWeb

    Joined:
    Aug 16, 2004
    Location:
    California
    #2
    You syntax is pretty jacked. Also, not sure what you're trying to do with the div and ul id's called the same. You either need to do.

    #navigation ul

    or

    ul#navigation

    AND, your UL html needs to be something like

    <ul id="navigation">
     
  3. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Feb 16, 2006

Share This Page