Trying to set up localhost

Discussion in 'Mac OS X Server, Xserve, and Networking' started by MDMstudios, Apr 12, 2009.

  1. macrumors member

    Joined:
    Mar 18, 2008
    #1
    Hey all, I'm trying to get Apache working on my iMac (running latest OS and update), I turn on web sharing, which from what I understand should get everything working. When I try to accsess a file in my Sites dirrectory though, I get error 403 " Forbidden

    You don't have permission to access /~daniel/index.html on this server. " The URL I am trying to connect to is localhost/~daniel/index.html

    I can connect to localhost, just not localhost/~daniel and anything that comes after that.
    Permissions are set so I can read and write, and everyone else can just read. I have the correct firewall settings as well.
     
  2. macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 28, 2007
    #2
    You can check your permissions on your user folder.
     
  3. thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 18, 2008
    #3
    They are set correctly.
     
  4. macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 28, 2007
    #4
    No idea seems to work for me, you can try MAMP
     
  5. macrumors member

    Joined:
    Oct 20, 2008
    #5
    Apache keeps an error log where you can see what the problem is. In your case, though, it is very clear: Fix the permissions.
     
  6. macrumors regular

    GroovyLinuxGuy

    Joined:
    Apr 2, 2006
    Location:
    Canada
    #6
  7. thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 18, 2008
    #7
    That did the trick! Thanks for helping me out!
     

Share This Page