Umax scanners and OSX

Discussion in 'Mac Help/Tips' started by chaski, Oct 7, 2002.

  1. chaski macrumors newbie

    Joined:
    Oct 7, 2002
    Location:
    MA
    #1
    Do any of you know if there any scanner drivers available for Umax consumer (Astra) scanners using OSX? I am sick of switching to Classic and an old version of Photoshop to do my scanning.
     
  2. Fezwick macrumors 6502

    Joined:
    Oct 5, 2002
    Location:
    Rhode Island
    #2
    Try using Vuescan. Not exactly sure if it will work with your scanner, but it's worth a shot. You can find it on versiontracker.
     
  3. chaski thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 7, 2002
    Location:
    MA
  4. vitruvius macrumors regular

    Joined:
    Feb 26, 2002
    Location:
    Caracas, Venezuela
    #4
    UMAX Astra

    I have a Umax Astra Scanner with a SCSI port, does anybody knows if theres an adapter to USB or FireWire, if thers one..do u think i can use it with OSX?

    thx:)
     
  5. Sun Baked macrumors G5

    Sun Baked

    Joined:
    May 19, 2002
    #5
    I think only the Pro level scanners are being supported on OS X by Umax in the US, and they may now charge for drivers.

    The third-party support right now is doing a better job of OS X support than Umax US right now.
     
  6. iJon macrumors 604

    iJon

    Joined:
    Feb 7, 2002
    #6
    Re: UMAX Astra

    if there is it will cost as much as a new scanner. things like that usually cost betweeen 50-100 dollars. i would recommend getting a new epson scanner and use vuescan until epson gets there act together.

    iJon
     
  7. Pismo macrumors 6502

    Pismo

    Joined:
    Apr 30, 2002
    Location:
    NH
    #7
    What scanners DO work with OS X? I have owned 2 UMAX scanners (USB) and they are awful. The software for OS 9 was horrible and would hang the system for several minutes, and I doubt that UMAX will release a driver for OS X. What are some exceptional scanners (USB and/or Firewire) that are supported under OS X, if any? Thanks.
     
  8. vitruvius macrumors regular

    Joined:
    Feb 26, 2002
    Location:
    Caracas, Venezuela
    #8
    Re: Re: UMAX Astra


    thx for your response ijon, i guess i should buy a new one :( , for the moment ill keep it plugged into my 266 G3 beige tower acting as a "scanin server"
     
  9. evildead macrumors 65816

    evildead

    Joined:
    Jun 18, 2001
    Location:
    WestCost, USA
    #9
    UMAX

    they did start charging for it... but when they did... they only charged for it in the US... so ... if you go to the websites for other contries its a free download. or at least thats how it was when they first started charging... I dont know if they fixed that or not.
     

Share This Page